16:55 22.10.2015

Група ЄНП у Європарламенті підтримала позицію Тимошенко про спільну роботу для припинення агресії РФ – "Батьківщина"

2 хв читати

Група Європейської народної партії в Європейському парламенті підтримала позицію лідера фракції ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко про спільну роботу в женевському форматі для припинення агресії Російської Федерації.

Як повідомила прес-служба партії ВО "Батьківщина", у четвер у рамках участі в Конгресі Європейської народної партії в Мадриді (Іспанія) Ю. Тимошенко провела зустріч з групою ЄНП в Європейському парламенті, під час якої сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та питання, пов'язані з агресією Росії проти України, зокрема анексію Криму.

"Сьогодні деякі політики думають, що можна організувати заморожений конфлікт в Україні та забути про анексію Криму, і тоді можна буде вирішити цю проблему. Але це помилка. Путін робить теж саме в Сирії та інших країнах. І він продовжуватиме це робити",- сказала Ю. Тимошенко.

У зв'язку з цим вона наголосила, що "міжнародному співтовариству потрібно, крім Мінських домовленостей, працювати в іншому форматі – женевському: за участі України, Росії, США, Великобританії, ЄС і можливо Польщі".

"Лише спільними зусиллями ми зможемо відновити мир в Україні та Європі",- сказала Ю. Тимошенко.

У свою чергу, віце-президент групи ЄНП Сандра Калніете запевнила у підтримці територіальної цілісності та незалежності України.

"Ми категорично проти скасування чи зменшення санкцій проти Росії, доки не припиниться протистояння в Україні, що було спровоковане Росією і відбувається за її участі",- сказала вона.

У свою чергу, член групи Анна Марія Кораца-Більдт наголосила, що група ЄНП поділяє позицію Ю. Тимошенко щодо вирішення кризи в Україні. "Ми маємо працювати разом, і лише тоді ми зможемо зупинити агресію Росії",- сказала вона, відзначивши також необхідність спільних зусиль для звільнення народного депутата України Надії Савченко.

Інший член групи ЄНП і представник ХДС Німеччини Міхаель Галлер нагадав про позиції канцлера Німеччини Ангели Меркель у цьому питанні: "Санкції проти Росії були застосовані через особливі обставини, і доки ці обставини не зникнуть, ми не маємо жодних підстав для скасування санкцій".

М. Галер наголосив, що це в загальних інтересах - вирішити конфлікт в Україні.

Також С. Калніете наголосила, що для України надзвичайно важливим є проведення реформ і боротьба з корупцією. "Після виборів у жовтні Україні потрібно розпочати боротьбу з корупцією на місцевому рівні. Зараз ми і західні інвестори дуже занепокоєні ситуацією з корупцією в Україні", - зазначила вона.

Крім того, С. Калніете також побажав Тимошенко успіху на виборах і висловила захоплення її мужністю і відданістю Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА