21:04 22.10.2015

Моніторинг голосування і паралельний підрахунок результатів виборів у Києві проведуть чотири партії та "Електронна демократія"

2 хв читати
Моніторинг голосування і паралельний підрахунок результатів виборів у Києві проведуть чотири партії та "Електронна демократія"

Моніторинг голосування і паралельний підрахунок результатів виборів у Києві проведуть чотири партії та "Електронна демократія"

Київ. 23 жовтня. Інтерфакс-Україна. Політичні партії "Громадянська позиція", "ДЕМальянс", "Сила людей", "Спільна дія" підтримали ініціативу громадської організації "Електронна демократія" і проведуть спільний електронний моніторинг голосування та підрахунок результатів місцевих виборів 25 жовтня в Києві.

"Ми підтримали цю ініціативу, оскільки захист результатів голосування для нас дуже важливий, враховуючи сумний досвід останніх парламентських виборів, і чотири політичні сили (партії "ДЕМальянс", "Громадянська позиція", "Сила людей" і "Спільна дія") підписуємо меморандум про відкритий підрахунок голосів", - повідомив заступник голови партії "ДЕМальянс" Максим Черкасенко на прес-конференції в четвер у Києві.

За словами голови громадської організації "Електронна демократія" Володимира Фльонца, "безпосередньо з дільниці, безпосередньо через мобільний телефон можна буде внести дані".

"Ми продумали надійний спосіб ідентифікації громадян, щоб не було обману", - розповів В. Фльонц.

За його словами, будь-який спостерігач зможе опублікувати протокол і внести дані після проходження ідентифікації за допомогою електронного підпису або BankID, будь-який громадянин України зможе ознайомитися з результатами підрахунку голосів і протоколами.

Як стверджують організатори, одночасно з паралельним підрахунком голосів вперше в історії виборів в онлайн режимі на сайті (e-vybory.org) будуть опубліковані фотокопії всіх протоколів. Наповнювати систему будуть спостерігачі від партій, які будуть присутні на всіх виборчих дільницях Києва. Головна відмінність цієї ініціативи від інших паралельних підрахунків полягає в її відкритості, оскільки будуть опубліковані всі дані, починаючи від первинних протоколів, результати підрахунку голосів можна буде простежити від самого початку.

"Це перший крок, це крок у майбутнє. Завдяки таким ініціативам у майбутньому у нас буде електронне голосування", - зазначила народний депутат, кандидат у мери столиці від партії "Громадянська ініціатива" Наталія Новак.

"Цей меморандум відкритий, і ми сподіваємося, що до нас приєднаються інші політичні сили", - зазначив М. Черкасенко.

Водночас В. Фльонц повідомив, що "Електронна демократія" запропонували взяти участь у проекті 15 політичним силам. "Ми повідомили їм заздалегідь, на жаль, поки що ніхто не приєднався", - сказав В. Фльонц.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА