12:38 24.10.2015

Порошенко доручив створити Центр досліджень проблем Російської Федерації - указ

2 хв читати
Порошенко доручив створити Центр досліджень проблем Російської Федерації - указ

Президент України Петро Порошенко доручив створити Центр досліджень проблем Російської Федерації у складі Національного інституту стратегічних досліджень.

Відповідний указ президента України №605/2015 від 23 жовтня 2015 року розміщено в суботу на офіційному сайті глави Української держави.

"З метою системного аналізу проблемних питань у відносинах з Російською Федерацією, вироблення пропозицій щодо забезпечення національних інтересів України постановляю: утворити у складі Національного інституту стратегічних досліджень Центр досліджень проблем Російської Федерації як самостійний структурний підрозділ", - йдеться в документі.

Згідно з указом, Центр досліджень проблем РФ очолює керівник, якого призначає на посаду і звільняє директор Національного інституту стратегічних досліджень.

У свою чергу, згідно з документом, директор Національного інституту стратегічних досліджень має у двотижневий термін подати пропозиції про внесення змін до статуту Національного інституту стратегічних досліджень, що випливають із цього указу.

Указ президента набуває чинності з дня його опублікування.

Коментуючи створення Центру, заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв зазначив, що головною метою діяльності Центру стануть науково-аналітичні розробки та прикладні дослідження актуальних проблем взаємодії з РФ, передусім у контексті відповідного забезпечення діяльності президента України.

" Військова агресія Росії проти України, зокрема анексія Криму та гібридна війна в Донбасі, тривожні внутрішні процеси всередині російського суспільства, останні дії РФ на міжнародній арені, які викликають глибоку стурбованість всього цивілізованого світу, перспективи та прогнози щодо економічного розвитку Росії, шляхи сприяння демократичним тенденціям в країні, забезпечення інтересів українців в Росії – всі ці питання потребують ретельного фахового аналізу та перебуватимуть у фокусі діяльності Центру з проблематики Російської Федерації", – цитує К.Єлісєєва прес-служба президента України.

За його словами, до основних завдань Центру належатиме також розробка практичних рекомендацій при формуванні та здійсненні державної політики України щодо Російської Федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА