10:28 27.10.2015

Місцеві вибори в Україні відображають волю народу, українська демократія залишається стійкою – Держдеп США

1 хв читати
Місцеві вибори в Україні відображають волю народу, українська демократія залишається стійкою – Держдеп США

У Державному департаменті США заявили, що місцеві вибори в Україні відображають волю українського народу, українська демократія залишається стійкою.

Відповідну заяву речника Державного департаменту США Джона Кірбі у понеділок поширила прес-служба посольства США в Україні.

"Ми вітаємо народ України із реалізацією свого права голосу на вчорашніх місцевих виборах. Українська демократія залишається стійкою, незважаючи на економічні труднощі і дії Росії в Україні, зокрема окупацію Криму. Згідно з попередніми повідомленнями міжнародних спостерігачів, ці вибори багато в чому відображають волю українського народу і поважають демократичні норми", - йдеться в заяві.

У Держдепі зазначили, що минулі місцеві вибори є важливим кроком, оскільки Україна продовжує рухатися вперед у складній реформі, спрямованій на децентралізацію політичної влади.

"Ми з нетерпінням очікуємо успішного другого туру виборів 15 листопада на тих виборах мерів, де жоден кандидат не отримав більшості голосів. Крім того, ми очікуємо, що в Маріуполі та інших районах, де голосування не відбулося, люди отримають можливість здійснити своє право голосу 15 листопада", - заявив Дж.Кірбі.

Також у Держдепі зазначили, що сподіваються на те, що громадяни, які проживають в зоні АТО, і внутрішньо переміщені особи незабаром отримають можливість реалізувати своє право обирати своїх керівників, згідно з українським законодавством, стандартами ОБСЄ та мінськими угодами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА