15:06 03.11.2015

ВР ввела штрафи для роботодавців за порушення прав призваних на військову службу співробітників

1 хв читати
ВР ввела штрафи для роботодавців за порушення прав призваних на військову службу співробітників

Верховна Рада України посилила відповідальність за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу.

За закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу" №2035-а на засіданні у вівторок проголосували 234 народні депутати.

Закон вносить зміни до Кодексу законів про працю України, згідно з якими юридичні і фізичні особи, підприємці, що використовують найману працю, несуть відповідальність, якщо не дотримуються встановлених законом гарантій і пільг працівникам, залученим до виконання обов'язків, передбаченим законами "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про альтернативну службу", "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію". Якщо ці гарантії порушуються, то штраф для таких юридичних і фізичних осіб становить 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати на момент виявлення порушення, за кожного постраждалого працівника.

Крім того, в законодавство вносяться зміни, згідно з якими порушення встановлених законом гарантій і пільг працівникам, що залучаються до виконання обов'язків, за трьома вищезгаданими законами, тягне накладення штрафу на посадовців підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності і громадян-суб'єктів підприємницької діяльності у розмірі 50-100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА