18:40 03.11.2015

Другий тур виборів мера призначено в Павлограді, Нікополі та Дніпродзержинську Дніпропетровської області - ЦВК

2 хв читати
Другий тур виборів мера призначено в Павлограді, Нікополі та Дніпродзержинську Дніпропетровської області - ЦВК

За результатами обробки 100% протоколів, у містах Павлограді, Нікополі та Дніпродзержинську Дніпропетровської області відбудуться другі тури виборів мерів, повідомляється на офіційному сайті ЦВК України.

При цьому ЦВК не наводить даних першого туру в Павлограді, де, за попередніми даними, представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина набрав 30%, кандидат від партії "УКРОП" Євген Терехов - більше ніж 20%.

Як повідомлялося, 29 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною постанову ЦВК про роз'яснення застосування окремих положень закону про місцеві вибори під час встановлення результатів виборів міського голови Павлограда, і зобов'язав її скасувати. Колегія суддів повністю задовольнила позов кандидата в мери міста Є.Терехова до ЦВК про визнання протиправною та про скасування цієї постанови від 27 жовтня 2015 року.

27 жовтня ЦВК прийняла роз'яснення, згідно з яким не виділятиме додаткових коштів на проведення другого туру виборів мера в Павлограді. Роз'яснення прийнято у зв'язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тис. виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тис. виборців, і, на думку ЦВК, у цьому місті не повинен проводитися другий тур виборів мера.

У Нікополі в першому турі найкращий результат показав висунений "Блоком Петра Порошенка "Солідарність" в. о. мера Андрій Фісак (33,26%), депутат Нікопольської міськради, Дмитро Бичков від партії "УКРОП" набрав 17,3%.

У Дніпродзержинську в першому турі найбільше голосів виборців отримав перший віце-мер (із березня 2015 року), кандидат від "БПП" Андрій Білоусов (33,13%), Євген Найда від "УКРОПу" здобув підтримку 12,95% тих, що голосували. А.Білоусов у першій половині 2013 року обіймав посаду заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації, з червня 2013-го по лютий 2015 року був заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА