12:51 04.11.2015

ВР ратифікувала протокол про зміни до угоди про заснування СОТ

1 хв читати
ВР ратифікувала протокол про зміни до угоди про заснування СОТ

Верховна Рада України ратифікувала протокол про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі (СОТ).

За законопроект про ратифікацію протоколу (№0069) в середу проголосували 255 народних депутатів.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, метою ухвалення закону є виконання Україною внутрішніх державних процедур, необхідних для того, щоб набув чинності цей протокол.

Ратифікація протоколу та застосування угоди дасть змогу зменшити вартість митного контролю, підвищить прозорість та ефективність операцій державних органів, збільшить торговельні потоки, державні доходи та прямі іноземні інвестиції, а також знизить рівень корупції, розширить співпрацю між приватниками приватного та державного секторів, поліпшить розвиток малого та середнього бізнесу.

Ратифікація Україною протоколу та застосування його дасть змогу поліпшити позицію країни в питаннях, пов'язаних із легкістю ведення бізнесу, а також дасть позитивний сигнал для учасників міжнародної торгівлі та інвестиційної спільноти про створення Україною ефективного та прозорого торговельного середовища зі зменшенням корупційної практики.

Текст угоди про спрощення процедур торгівлі було схвалено під час 9-ї конференції міністрів країн-членів СОТ у грудні 2013 року. На спеціальному засіданні Генеральної ради 27 листопада 2014 року членами СОТ було затверджено протокол про внесення змін до Марракеської угоди про заснування СОТ, який передбачає включення цієї угоди до угоди про заснування Світової організації торгівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА