14:53 04.11.2015

ВР планує низку податкових пільг для японських товарів, необхідних для модернізації БСА, і для компанії-генпідрядника

2 хв читати
ВР планує низку податкових пільг для японських товарів, необхідних для модернізації БСА, і для компанії-генпідрядника

Верховна Рада України має намір звільнити від оподаткування ввізного мита товари, що ввозяться японською стороною для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації (БСА).

За законопроект про внесення змін до розділу 21 прикінцевих та перехідних положень Митного кодексу України, що стосуються проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод (№2392-а) у першому читанні проголосували 238 народних депутатів.

Законодавча ініціатива пропонує доповнити пункт 4 розділу 21 прикінцевих та перехідних положень Митного кодексу України підпунктом 12, згідно з яким на період реалізації проекту модернізації БСА у рамках реалізації проекту "Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації" звільняються від оподаткування ввізним митом товари, які ввозяться японським суб'єктом із реалізації проекту і не виготовляються в Україні або виготовляються в Україні, але не відповідають вимогам проекту.

Народні депутати України також мають намір внести до Податкового кодексу України тимчасові зміни щодо компаній, які допоможуть реалізувати проект модернізації БСА.

За законопроект у першому читанні про внесення змін до розділу 20 перехідних положень Податкового кодексу України, що стосуються модернізації Бортницької станції очищення стічних вод (№2393-а), проголосували 235 народних депутатів.

Ця законодавча ініціатива передбачає введення тимчасових норм до Податкового кодексу України та звільнення від нарахування та сплати податків і зборів щодо податку на додану вартість, податків з доходів фізичних осіб, податку на прибуток підприємства при реалізації проекту модернізації БСА.

Як повідомлялося, 23 вересня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію міжурядової угоди з Японією, в рамках якого Кабінет Міністрів України зможе залучити до 108 млрд 193 млн єн (близько $900 млн) кредитних коштів від Японського агентства міжнародного співробітництва для реалізації проекту реконструкції БСА.

Договір передбачає термін кредитування 40 років із відстрочкою платежу за кредитом та відсоткам за користування на 10 років. Відсоток за користування кредитом визначено в розмірі 0,1%. Генеральним підрядником виступатиме японська компанія, а обсяг товарів японського виробництва, використаних при реалізації проекту, має бути не менш 30% вартості контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА