14:50 05.11.2015

Іноземці, які підлягають видворенню, зможуть не більше 18 місяців перебувати в Україні для їх ідентифікації

2 хв читати
Іноземці, які підлягають видворенню, зможуть не більше 18 місяців перебувати в Україні для їх ідентифікації

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, що удосконалює деякі питання, пов'язані із протидією нелегальній міграції.

За відповідний проект закону (№3159) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянства та врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією незаконній міграції" в першому читанні проголосували 273 народних депутати.

Зокрема, законопроект пропонує передбачити в законі про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, що зазначені категорії людей, які не мають законних підстав для перебування в Україні, затримані та підлягають примусовому видворенню з країни, розміщуються в пунктах тимчасового перебування протягом терміну, необхідного для їх ідентифікації та забезпечення примусового видворення, але не більш 18 місяців (в чинному законодавстві передбачено 12 місяців).

У цьому ж законі визначено поняття пункту для тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України.

Згідно із законопроектом запропоновано скорегувати норму, в якій прописані підстави для видачі посвідок на тимчасове проживання в Україні для іноземців та осіб без громадянства, які перебували у пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Таке посвідчення отримуватимуть іноземці та особи без громадянства на підставі їхньої заяви, рішення суду про скасування рішення про затримання або їх примусове видворення з України, а також на підставі висновку Державної міграційної служби про неможливість примусового видворення іноземця чи особи без громадянства з не залежних від нього причин, якщо закінчився 12-місячний термін їх перебування в пункті тимчасового утримання для таких осіб.

Пропонується в Кодексі адміністративного судочинства України прописати особливості провадження у справах про затримання іноземців та осіб без громадянства, які підлягають видворенню.

Строк тримання іноземців та осіб без громадянства не може перевищувати 6 місяців. Строк затримання може бути продовжений до 12 місяців за наявності умов, за яких неможливо забезпечити примусове видворення у встановлені терміни. Водночас пропонується виписати умови, за яких неможливо забезпечити таке видворення.

Крім того, безоплатна правова допомога буде передбачена у разі затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення з моменту подання особою заяви про визнання біженцем або такої, що потребує додаткового захисту в разі оскарження рішення про затримання або примусове видворення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА