13:56 09.11.2015

У ЄС констатують певні результати у виконанні Мінських угод - Могеріні

2 хв читати
У ЄС констатують певні результати у виконанні Мінських угод - Могеріні

Верховний комісар Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федерика Могеріні констатує певний прогрес у виконанні Мінських угод зокрема у відведенні озброєнь і дотримання режиму припинення вогню.

"Зустрічі з президентом Порошенком завжди дуже продуктивні. Зараз для нас важливо з'ясувати, куди ми рухаємося в питанні реалізації Мінських угод. Ми обмінялися думками з приводу реалізації положень цієї угоди, і констатували, що досягли певних результатів, зокрема в підтримці режиму припинення вогню і відведення озброєнь", - сказала вона на спільній з президентом України Петром Порошенком прес-конференції після закінчення зустрічі в понеділок у Києві.

Ф. Могеріні наголосила на необхідності забезпечення послідовності у виконанні Мінських угод паралельно з роботою спостерігачів СМН ОБСЄ.

"Кілька днів тому була важлива зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки, діалог триває для повної реалізації усіх положень Мінських угод усіма сторонами", - заявила єврокомісар.

За її твердженням, увага ЄС до того, що відбувається як на південних, так і на східних кордонах України, зростає, Європа твердо стоїть на позиції підтримки офіційного Києва.

"Напруга на сході України не має перекинутися на південь. Але, як сусід України, Євросоюз вітає вас за ваші зусилля і запевняє, що ми залишаємося єдині у позиції підтримки і в тій роботі, яку ми проводимо, - як в питанні анексії Криму, так і процесу реформ у вашій країні", - заявила Ф.Могеріні.

Крім того, вона також повідомила, що серед питань, які обговорювалися на зустрічі з П. Порошенком було питання місцевих виборів, "і що потрібно зробити, щоб ці вибори ще провести на Сході України і забезпечити доступ спостерігачів ОБСЄ і спостережних місій для проведення моніторингу на тих територіях, де цієї можливості поки що немає".

"Нам необхідно досягти практичних і конкретних кроків, які були б видимі на цьому шляху", - заявила Ф.Могеріні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Нетаньягу після ухвалення РБ ООН резолюції про припинення вогню в Газі скасував візит делегації Ізраїлю в США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА