16:45 12.11.2015

Штаб ДУК "Правий сектор" попросив Яроша очолити корпус

2 хв читати
Штаб ДУК "Правий сектор" попросив Яроша очолити корпус

Штаб українського Добровольчого корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС) попросив екс-главу партії "Правий сектор" Дмитра Яроша очолити ДУК.

"Друже, Провіднику! Штаб українського Добровольчого корпусу "Правий сектор" висловлює незгоду з Вашою заявою про складення повноважень. З оцінки оперативної ситуації в середині ПС, Ваш відхід від справ може завдати руху взагалі і ДУКу зокрема непоправної шкоди", - сказано в заяві штабу ДУК ПС, оприлюдненій у четвер на сайті "Правого сектора".

У заяві наголошується, що проголошене на конференції 8 листопада 2015 р. рішення щодо легітимності влади ставить бійців поза законом і дає карт-бланш силовикам для розправи над патріотами, зокрема і фронтовиками. А спроба створити альтернативний Провід робить допустимою практику силового захоплення влади в структурі "Правого сектора".

"Розуміючи відповідальність, яка лежить на штабі ДУКу, ми не можемо допустити розвалу корпусу, розпуску (або розгону) бойових батальйонів, перетворення запасних підрозділів на злочинні угруповання. Вважаємо за доцільне запропонувати Вам особисто очолити український Добровольчий корпус. Готові виконувати Ваші накази, як по фронту, так і з внутрішньої перебудови ДУК", - зазначено в заяві.

Під заявою підписалися начальник штабу ДУК ПС ыз позивним "Вольф", заступник начальника штабу "Сокіл", начальник управління матеріально-технічного забезпечення та роботи з волонтерами Ірина Макаровська, начальник управління Бойової підготовки ДУК ПС "Беркут", начальник інформаційного відділу "ДУК-інфо" Алла Мегель, начальник військово-польової жандармерії ДУК ПС ДРУГ "Смерека".

У свою чергу, заступник лідера "Правого сектора" з політичних питань Андрій Шараскін в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що єдиним органом, який може прийняти відставку Д. Яроша, є великий з'їзд "Правого сектора".

Як повідомлялося, 11 листопада Д. Ярош склав із себе повноваження провідника "Правого сектора" після конференції за участі провідних представників руху під впливом окремих осіб, "керованих власними меркантильними інтересами, амбіціями і, можливо, зв'язками зі спецслужбами", які зробили все, щоб налаштувати його на невизнання рішень конференції і неприйняття революційної стратегії, вважають у "Проводі" організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА