16:58 12.11.2015

ВР схвалила допуск іноземних військових для навчань в Україні у листопаді-грудні

2 хв читати
ВР схвалила допуск іноземних військових для навчань в Україні у листопаді-грудні

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект №3428 про допуск іноземних військових на територію України для участі у навчаннях, що розпочнуться 23 листопада 2015 року

За цей законопроект проголосували 238 депутатів.

У навчаннях візьмуть участь 350 американських і 100 канадських військових при кожній ротації. Навчання відбудуться на Яворівському полігоні (с. Старичі Яворівського району Львівської області), заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час подання цього законопроекту до парламенту. "Термін проведення навчань – 23 листопада цього року до 20 грудня", - сказав він.

Автор цього законопроекту - президент України Петро Порошенко. Згідно із законом, багатонаціональні навчання відбуватимуться протягом листопада – грудня 2015 року.

"Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" на територію України в листопаді - грудні 2015 року для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил схвалити", - йдеться в тексті законопроекту.

Планується участь у них до 5,3 тис військовослужбовців, зокрема до 2,8 тис – від Збройних сил України, до 1,5 тис – від Збройних сил США і до 1 тис. – від збройних сил країн-членів НАТО і держав-учасниць програми "Партнерство заради миру", всі з озброєнням і військовою технікою.

Фінансові витрати, пов'язані з підготовкою і проведенням навчань передбачається здійснити в межах виділених на 2015 рік Міністерству оборони України асигнувань за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності ЗС України та підготовка військ". Для забезпечення проведення навчань заплановано використовувати 2 млн 731 тис 615,27 грн.

"Витрати на проведення багатонаціональних навчань будуть спрямовані на підготовку навчально-матеріальної бази місць проведення навчань, закупівлю пального, сплату митно-брокерських послуг, протокольні витрати, харчування, польові витрати під час проведення навчань", - йдеться в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА