17:02 12.11.2015

У Харківській мерії попереджають, що у разі повторного зриву громадських слухань про перейменування вулиць, рішення ухвалить сесія міськради

2 хв читати
У Харківській мерії попереджають, що у разі повторного зриву громадських слухань про перейменування вулиць, рішення ухвалить сесія міськради

Закон України про декомунізацію не потребує обов'язкового проведення громадських слухань, якщо йдеться про перейменування районів у місті, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, інших об'єктів топонімії населених пунктів, тому у разі повторного зриву громадських слухань рішення про перейменування топонімів у Харкові буде ухвалено на сесії міськради.

Про це йдеться в роз'ясненні юридичного департаменту Харківської міськради з проведення громадських слухань стосовно перейменувань вулиць міста у виконання закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", оприлюдненому на офіційному сайті в четвер.

"Юридичний департамент Харківської міської ради роз'яснює, що громадські слухання мають виключно рекомендаційний характер, а остаточне рішення про перейменування об'єктів топоніміки міста ухвалюють депутати Харківської міської ради", - йдеться в роз'ясненні.

У юрдепартаменті зазначають, що проведення громадських слухань у місті Харкові щодо перейменування об'єктів топоніміки призначено за ініціативою виконкому міськради "з метою всебічного обговорення пропозицій з цього питання і найбільш повного вивчення громадської думки".

"У призначених на 11 листопада громадських слуханнях оголошено перерву у зв'язку з протиправними діями представників Харківської міської організації "Об'єднання "Самопоміч" та деяких громадських організацій. Продовження громадських слухань відбудеться сьогодні (в четвер - ІФ), 12 листопада, о 18:30 в ККЗ "Україна". У разі якщо слухання буде зірвано повторно, рішення про перейменування... буде прийнято на сесії Харківської міської ради відповідно до чинного законодавства", - йдеться в роз'ясненні юрдепартаменту.

Як повідомлялося раніше, в середу ввечері було прийнято рішення щодо перенесення загальноміських громадських слухань про перейменування вулиць, площ і районів Харкова на четвер. Цьому рішенню передували більше ніж дві години словесної перепалки головуючого, першого заступника міського голови Ігоря Терехова та його прибічників (переважно чиновників міськради) з активістами громадської організації "Громадська варта. Харків", обраними депутатами місцевих рад різних рівнів від "Самопомочі", депутатом Харківської міськради Дмитром Мариніним та іншими активістами. Вони вимагали, щоб до складу лічильної комісії включили їхніх представників. А потім заважали І.Терехову вести громадські слухання, скандуючи "Ганьба" та грюкаючи сидіннями, після чого забралися на сцену і вимагали припинити громадські слухання та зібрати нові.

На думку активістів, більшість присутніх у залі становили бюджетники та працівники комунальних підприємств, яких звезли на слухання насильно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА