18:14 12.11.2015

Льовочкін назвав звинувачення на адресу Бойка про махінації зі скрапленим газом нападками на "Опозиційний блок"

2 хв читати
Льовочкін назвав звинувачення на адресу Бойка про махінації зі скрапленим газом нападками на "Опозиційний блок"

Нардеп від фракції "Опозиційний блок" Сергій Льовочкін спростовує звинувачення депутата Сергія Лещенка (фракція "Блок Петра Порошенка") щодо зловживань Юрія Бойка за часів його роботи в уряді Миколи Азарова.

"Опозиційний блок" зараз - друга за рейтингами політична сила в країні. У лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка другий рейтинг у країні. І те, що сьогодні відбувається атака на Бойка та на "Опозиційний блок", на наших представників у регіонах, свідчить лише про одне, що "Опозиційний блок" - це єдина політична сила, і що влада боїться "Опозиційного блоку", - сказав С.Льовочкін журналістам у Верховній Раді в четвер.

"Я розцінюю всі нападки, які сталися сьогодні, і відбувалися раніше, виключно під цим кутом - це атака на реальну опозиційну силу", - додав він.

Раніше в четвер народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко звинуватив генерального прокурора України Віктора Шокіна в тому, що останній заблокував направлення до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка за махінації зі скрапленим газом.

"За моєю інформацією, в липні цього року слідчі Генпрокуратури підготували подання до Верховної Ради про притягнення Ю.Бойка, керівника фракції "Опозиційний блок", до кримінальної відповідальності. Ю.Бойку інкримінують афери зі скрапленим газом", - повідомив С.Лещенко на брифінгу в парламенті в четвер.

За його словами, документ мав підписати генпрокурор. Проте вже три місяці В.Шокін його блокує, і таким чином це подання до парламенту досі не надійшло.

С.Лещенко повідомив, що йдеться про два злочини - "участь у злочинній організації Сергія Курченка, а другий - це заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах".

"Йдеться про те, що Ю.Бойко, коли був міністром енергетики в уряді Януковича-Азарова, потім віце-прем'єром, покривав Курченка (бізнесмен Сергій Курченко - ІФ) в частині завищення обсягів скрапленого газу для потреб населення", - сказав він.

Депутат нагадав, що скраплений газ для населення закуповується за особливим тарифом, а С.Курченко викуповував цей газ начебто для потреб населення, але продавав його комерційним підприємствам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА