11:42 19.11.2015

Нардеп Мартиненко: Лещенко своїми фейковими заявами хоче зліпити з мене ворога журналістів і домагається кримінального переслідування

3 хв читати
Нардеп Мартиненко: Лещенко своїми фейковими заявами хоче зліпити з мене ворога журналістів і домагається кримінального переслідування

Народний депутат з фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко спростовує звинувачення на його адресу з боку колеги з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка про нібито організацію стеження за ним і заявив про готовність сплатити охорону.

"Народний депутат Сергій Лещенко продовжує проти мене дискредитаційну кампанію. Він намагається бути і прокурором, і суддею. Цей депутат придумав новий фейк - нібито я за ним стежу. Мабуть, завтра він звинуватить мене в тому, що я підглядав за ним у вікно...", - заявив М.Мартиненко, повідомляє його прес-служба в четвер.

За словами парламентарія, побачивши заяви С. Лещенка в неділю про нібито його переслідування і нібито підготовлювані проти нього провокації, він одразу ж попросив свого колегу із фракції зв'язатися з близьким оточенням колеги з "БПП" та запропонувати від імені М.Мартиненка охорону, або ж сплатити вартість такої охорони.

"Отримав категоричну відмову - і зрозуміло чому, тому що цей фейк був потрібен для подальшої провокації", - сказав М.Мартиненко.

Він зазначив: "Своєю істерикою "Мартиненко за мною стежить і переслідує" Лещенко хоче маніпулятивно зліпити з мене ворога журналістів. Це повна нісенітниця. Більш того, ще з часів Кучми я обстоював свободу слова, коли в умовах жорсткого тиску влади був одним з організаторів незалежної телекомпанії "Нова мова", яка робила знамениту програму "Післямова".

Парламентарій вважає, що мета інформаційної кампанії С. Лещенка - не лише дискредитувати його, але і за допомогою своїх зв'язків у Генпрокуратурі домогтися порушення кримінальної справи нібито за фактом переслідування журналістів.

У зв'язку з цим, М.Мартиненко заявив: "Але я знову і вже публічно пропоную Сергію Лещенку сплатити йому послуги охорони, щоб він так не хвилювався за свою персону".

Раніше народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявив, що глава МВС України Арсен Аваков та М.Мартиненко стоять за організацією стеження за ним.

"Я відчуваю, що перебуваю під незаконним стеженням з боку правоохоронних органів, зокрема прослуховування мобільних телефонів. Збір інформації відносно мене з метою з'ясування джерел моєї інформацією, а також подальшої дискредитації, якщо їх будуть цікавити подальші дії тієї кампанії, яку вони замислили", - розповів С. Лещенко в інтерв'ю виданню Deutsche Welle, що було опубліковано в середу.

На запитання журналіста про те, хто може стояти за організацією такого стеження, нардеп відповів: "Це робить Аваков і депутат Мартиненко, обидва вони стали фігурантами публікації в останні місяці і вони об'єднали зусилля і, зокрема, працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС".

На думку С. Лещенка, А. Аваков і М.Мартиненко здійснюють спроби нівелювати його викриття у кримінальній справі стосовно М.Мартиненка в Швейцарії, щодо його зловживань в урановій і титановій галузях, і щодо переведення його однопартійцем, народним депутатом Ігорем Котвицьким $40 млн на Панаму.

А. Аваков назвав брехнею ці звинувачення з боку С. Лещенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА