15:50 22.11.2015

У Кривому Розі в неділю відбулося народне віче за чесні вибори – ЗМІ

2 хв читати
У Кривому Розі в неділю відбулося народне віче за чесні вибори – ЗМІ

У неділю, 22 листопада, в центрі Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) жителі міста зібралися на народне віче, присвячене другому туру виборів міського голови і фальсифікаціям під час волевиявлення, повідомляє міський інтернет-портал "0564".

Так, біля пам'ятника Козаку Рогу було встановлено сцену, змонтовано мікрофони і звукову апаратуру. Раніше організатори зазначали, що мета віча – "відстояти правду і перемогу демократичних сил у другому турі голосування за кандидатуру міського голови Кривого Рогу".

За даними видання, на площі зібралося кілька тисяч городян, зокрема представники громадських організацій, ветерани АТО, представники релігійних організацій. Організатори заходу попросили прибрати з площі партійну символіку і залишити тільки прапори України.

На віче також були присутні мер Львова і лідер партії "Самопомочі" Андрій Садовий, кандидат у мери міста від цієї політсили Юрій Милобог, народні депутати України від однойменної фракції Семен Семенченко, Єгор Соболєв, Олег Березюк, позафракційний парламентарій Володимир Парасюк, народний депутат від партії "УКРОП" Андрій Денисенко, представник "Блоку Петра Порошенка" у Кривому Розі Олександр Макаренко.

Політики відзначали порушення і фальсифікації під час другого туру виборів, організовані, на їхнє переконання, командою кандидата в мери Кривого Рогу від партії "Опозиційний блок" Юрія Вілкула.

Так, у своєму виступі перед криворіжцям Ю.Милобог заявив: "...Я не борюся за посаду мера, я борюся за правду. Коли я просив, мене не чули - тепер я вимагаю!...". Він також зі сцени запропонував Ю.Вілкулу добровільно піти у відставку.

Також звернулися до присутніх на віче представники Всеукраїнської ради церков, після чого голова Криворізької ради церков, благочинний Криворізького регіону УПЦ КП, протоієрей Олександр Агарков провів публічну молитву. Учасники акції прочитали "Отче наш".

Нардеп Є.Соболєв подякував криворізькій поліції за співпрацю в організації віче. Він також розповів про плани організації протестної акції, зокрема про блокування "Автомайданом" дніпропетровської траси, про роботу табору криворізького штабу протидії фальсифікаціям.

Після цього парламентарій "закликав зробити символічний акт народовладдя" - учасникам АТО, народним депутатам, громадськості спокійно увійти в будівлю міськради, що й було зроблено без інцидентів і порушень правопорядку.

Через кілька годин організатори віче оголосили про його завершення і анонсували аналогічну акцію наступної неділі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА