13:44 23.11.2015

ВР не ухвалюватиме рішень щодо рішення суду про визнання недійсним притягнення до кримінальної відповідальності депутата Мосійчука

2 хв читати
ВР не ухвалюватиме рішень щодо рішення суду про визнання недійсним притягнення до кримінальної відповідальності депутата Мосійчука

Верховна Рада України не ухвалюватиме якихось рішень стосовно рішення суду, який визнав недійсною постанову парламенту про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, заявляє виконувач обов'язків керівника комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт").

"У резолютивній частині рішення суду, яке оголошено в суді, постанову визнано недійсною і такою, що не відповідає закону. Для цього не треба ніякого рішення Верховної Ради", - сказав П.Пинзеник, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в Києві в понеділок.

Він також нагадав, що це рішення суду ще не набуло чинності, а набуде після того, як закінчиться термін для його оскарження Генеральною прокуратурою. Він нагадав, що Генпрокуратура заявляла про намір оскаржити це рішення суду.

"Коли воно набуде законної чинності ніяких дій від Верховної Ради не потрібно. Воно самодостатнє і нічого для його виконання робити не потрібно", - додав П.Пинзеник.

Керівник комітету також спрогнозував, що це не останній суд із цього питання. Це рішення суду матиме правові наслідки, оскільки було порушено кримінальну справу, бо Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності з І.Мосійчука. "Це не останній суд із цього питання", - зазначив він.

Як повідомлялося, 17 листопада Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт І.Мосійчука. Постанова може бути переглянута Верховним Судом, якщо таку заяву буде подано. Захист І.Мосійчука розраховує отримати це рішення ВАСУ протягом п’яти днів і представити його до Печерського райсуду Києва, який знову розглядає питання про запобіжний захід І.Мосійчуку.

У свою чергу Генеральна прокуратура має намір до 27 листопада оскаржити це рішення ВАСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА