15:51 23.11.2015

Ципрас у розмові з Порошенком висловив занепокоєння з приводу порушення режиму припинення вогню поблизу Маріуполя, де проживає грецька меншина

1 хв читати
Ципрас у розмові з Порошенком висловив занепокоєння з приводу порушення режиму припинення вогню поблизу Маріуполя, де проживає грецька меншина

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком висловив занепокоєння з приводу збільшення кількості порушень НВФ режиму припинення вогню в районі Маріуполя Донецької області, де проживає грецька меншина України.

Як повідомляє в понеділок прес-служба глави Української держави, під час телефонної розмови сторони обмінялися думками щодо стану виконання Мінських домовленостей.

"Президент України звернув увагу співрозмовника на збільшення кількості порушень бойовиками режиму припинення вогню, зокрема, поблизу Маріуполя, де проживає грецька меншина в Україні. Алексіс Ципрас висловив занепокоєння з цього приводу", - зазначено в повідомленні.

Прем'єр-міністр Греції також підтвердив незмінну позицію Афін щодо поваги до територіальної цілісності і суверенітету України, а також необхідності повної імплементації Росією Мінських домовленостей.

"Ми є надійними партнерами України в питанні забезпечення миру і безпеки на Донбасі", – заявив голова грецького уряду.

Співрозмовники також обговорили питання надання українцям безвізового режиму. Президент України подякував грецькій стороні за нещодавню ратифікацію парламентом Греції угоди про асоціацію між Україною та ЄС і висловив сподівання, що найближчим часом відповідні ратифікаційні грамоти будуть передані депозитарію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА