10:08 24.11.2015

Екс-глава Мін'юсту Лукаш подала скаргу на заступника генпрокурора Столярчука

2 хв читати
Екс-глава Мін'юсту Лукаш подала скаргу на заступника генпрокурора Столярчука

Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш подала в суд скаргу на заступника генерального прокурора Юрія Столярчука, який керує процесом у справі екс-міністра.

"Продовжую захищатися. Подала скаргу в суд на заступника генпрокурора Ю. Столярчука, який керує процесом проти мене", - написала О. Лукаш на сторінці у Fасеbook у вівторок вранці.

Вона не пояснила, у чому суть скарги, зазначивши лише, що викладені аргументи "дозволяють мені оцінювати його дії як протизаконні".

"Очікую розслідування та адекватної реакції", - зазначила О. Лукаш.

Як повідомлялося, 5 листопада Служба безпеки України затримала О. Лукаш. Прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявив, що зібрана інформація може підтверджувати вчинення нею злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Правоохоронні органи також вивчать можливу причетність екс-глави Мін'юсту до низки злочинів, зокрема подій на Майдані, ухвалення "диктаторських законів".

6 листопада Печерський районний суд Києва постановив взяти О. Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис. грн. Того ж дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс зазначену заставу. 9 листопада О. Лукаш було звільнено, свої паспорти вона здала слідчому, за рішенням суду їй видано електронний браслет. Екс-міністру заборонено залишати територіальні межі Києва.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА