13:23 27.11.2015

В Адміністрації президента сподіваються на остаточне прийняття змін до Конституції в частині правосуддя навесні 2016

2 хв читати
В Адміністрації президента сподіваються на остаточне прийняття змін до Конституції в частині правосуддя навесні 2016

Керівник головного департаменту правової політики Адміністрації президента України Костянтин Красовський сподівається на остаточне прийняття у Верховній Раді змін до Конституції в частині правосуддя навесні 2016 року.

"Президент вніс його до парламенту, його повинні внести до порядку денного і відправити до Конституційного суду. Для цього потрібно 226 голосів. Після того, як КС зробить висновок, законопроект повертається до парламенту, де буде попереднє прийняття. Мій найоптимістичніший прогноз - якщо законопроект буде відправлено до Конституційного суду в грудні, є можливість, що ще на поточній сесії він буде попередньо прийнятий. Наступна сесія починає свою роботу в лютому, і там є можливість остаточного прийняття в 300 голосів. Ну, напевно, не в лютому, а у березні-квітні", - сказав К.Красовський журналістам у п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що для набуття чинності цього документа підпис президента України не потрібний, "він набуває чинності через 3 місяці після його остаточного прийняття".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 25 листопада вніс у Верховну Раду України проект закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)". Законопроект, зокрема, передбачає створення Вищої ради правосуддя замість Вищої ради юстиції, унеможливлення парламенту висловлювати недовіру генеральному прокуророві з його подальшою відставкою, позбавлення прокуратури функцій загального нагляду.

Документ отримав два позитивні висновки Венеціанської комісії - від 24 липня і 26 жовтня 2015 року.

Керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко висловив сподівання, що Верховна Рада вже до кінця року направить цей законопроект до Конституційного суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА