11:32 04.12.2015

Рада Європи очікує результатів роботи антикорупційного прокурора - спецпредставник генсека Ради Європи

2 хв читати
Рада Європи очікує результатів роботи антикорупційного прокурора - спецпредставник генсека Ради Європи

Прийняття антикорупційної стратегії та призначення антикорупційного прокурора допоможуть Україні забезпечити ефективну боротьбу з корупцією, зазначає спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи щодо України Крістос Джакомопулос.

"Я думаю, що було зроблено дуже важливі кроки, було прийнято антикорупційну стратегію, засновано нові структури - в Україні призначено антикорупційного прокурора. У вас тепер є механізм, і треба подивитися, як вони працюватимуть", - сказав К.Джакомопулос в інтерв'ю українським журналістам у Києві.

"Я вважаю, що у вас з'явилася адекватна законодавча та інституціональна основа, яка може забезпечити Україні ефективну боротьбу з корупцією", - додав він.

Крім того, найважливішою він вважає реформу судової системи. "Судова реформа - це ключова (реформа - ІФ). Я вважаю, що без судової влади, яка нормально функціонує, нам не вдасться завершити жодної реформи", - сказав К.Джакомопулос.

Відповідаючи на запитання про стан співпраці РЄ з Україною, він оцінив його як хороший. "Говорячи про нашу оцінку співпраці з Україною, я сказав би, що, по-перше, всі проекти були погоджені з Україною, ми їх не нав'язуємо, тому співпраця з українською владою серйозна. Рівень співпраці за всіма проектами хороший", - сказав він.

Представник глави РЄ зазначив, що іноді деякі реформи "не такі швидкі, як нам хотілося, але найголовніше, є чітке зобов'язання України продовжувати ці реформи", а зміна влади після Революції гідності дає Україні новий шанс для реформування країни.

"Ми працюємо над цим уже 20 років і вже втратили багато можливостей. А нині з'явилася та можливість, яку ні Рада Європи, ні Україна не повинні втратити, - для добробуту самих же українських громадян", - наголосив він.

Говорячи про питання фінансування Радою Європи проектів в Україні, К.Джакомопулос зазначив, що робота з донорами відбувається, і її можна оцінити як успішну. "У нас є план дій у 2015-2017 рр. щодо України, який нині профінансований на дві треті. Він передбачає фінансування у розмірі EUR45 млн, з яких наразі вдалося зібрати EUR24 млн", - сказав він, додавши, що РЄ намагається забезпечити максимальний бюджет для України, "і, я думаю, що нам це вдалося".

"У 2016 році ми очікує завершення процесу конституційної реформи, яка розпочалася цього року. Очікуємо, що її буде проведено таким чином, який дозволить уряду продовжувати процес реформування і не упустити момент", - підсумував спецпредставник генсека Ради Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА