10:11 05.12.2015

Порошенко вибачився за невдалу фразу про роль волонтерів у реформуванні армії та допомоги АТО

2 хв читати
Порошенко вибачився за невдалу фразу про роль волонтерів у реформуванні армії та допомоги АТО

Президент України Петро Порошенко вибачився перед волонтерами за свої слова про те, що Збройні сили здобули б перемогу і без їхньої участі в постачанні та реформування Міноборони.

"Прошу припинити будь-які інсинуації. Хочу наголосити: без волонтерів, без усього українського народу наша перемога була б неможлива. Низький уклін і велика шана всьому волонтерського руху", - заявив П. Порошенко під час засідання Національної ради реформ, повідомляє прес-служба глави Української держави.

За словами президента, саме волонтери були першими, хто почав реформування всіх органів державної влади. Передусім, це було продемонстровано в Міністерстві оборони.

"Був висаджений "Волонтерський десант", який днями і тижнями без сну забезпечував початок ефективного функціонування органів державної влади, боротьбу з корупцією, прозорість процесів і підвищення ефективності використання державних коштів", - зазначив президент, додавши, "Пробачте за вирвані з контексту слова, які намагалися поширювати в соціальних мережах".

Глава держави нагадав, що в суботу, 5 грудня, Україна святкує Міжнародний день волонтера. Президент назвав волонтерський рух "унікальним явищем, притаманним лише Україні".

За словами П. Порошенка, 80% українців були волонтерами: "Хтось, перераховуючи останні копійки телефоном на підтримку армії, хтось полишив звичний спосіб життя і виїхав на фронт, щоб забезпечити першу українську армію всім, чим можна, тому що не було нічого. Хто записався добровольцем до лав Збройних сил України".

"Те, що нам вдалося захистити суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави, є одним з головних досягнень минулого року", - заявив П. Порошенко.

Як повідомлялося, у п'ятницю під час виступу перед церемонією нагородження українських військовослужбовців з нагоди Дня Збройних сил України президент П. Порошенко сказав: "Я хочу подякувати волонтерам, які в перший час, дні і місяці війни, коли було найважче, віддавали останнє. І без цього внеску ми б все одно перемогли, але було б набагато важче".

Ця фраза викликала хвилю гнівних коментарів у соціальних мережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА