14:46 09.12.2015

Рада має намір гуманізувати порядок і умови виконання покарань

2 хв читати
Рада має намір гуманізувати порядок і умови виконання покарань

Верховна Рада України має намір гуманізувати порядок і умови виконання покарань, внести зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України і не забороняти засудженим робити татуювання і лаятися матом.

За законопроект "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо гуманізації порядку і умов виконання покарань" (№ 2252-а) у першому читанні проголосували 244 народних депутати.

Законопроект пропонує внести до Кримінально-виконавчий кодекс норму, згідно з якою у разі невиконання адміністрацією установи або органу виконання покарання зобов'язання про надання засудженому зазначеної інформації, відповідна посадова особа і керівник установи або органу виконання покарання може бути притягнутий до відповідальності.

Законопроект пропонує розширити громадський контроль за дотриманням прав засуджених під час відбування кримінального покарання у виправній колонії, будинках арештів, виправних центрах та слідчих ізоляторах. Законопроект передбачає, що цей контроль здійснює спостережна комісія.

Згідно з документом, з ст. 107 "Про права і обов'язки засуджених до позбавлення волі" Кримінального виконавчого кодексу вилучається норма про заборону використовувати нецензурні або жаргонні слова, давати і присвоювати прізвиська, наносити собі або іншим особам татуювання. Крім того, забороняється тримати тварин без дозволу адміністрації.

Проект також пропонує норму, згідно з якою короткострокові побачення ув'язненим з родичами або іншими особами, проводиться в присутності представника колонії за винятком жінок, які відбувають покарання і які проводять побачення з дітьми – їм надається побачення без обов'язкової присутності представника колонії.

Законопроект також визначає норму, що надає можливість здійснювати телефонні розмови засудженим одразу ж після прибуття в установу відбування покарання, зокрема й під час перебування в дільниці карантину, діагностики і розподілу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА