12:07 10.12.2015

Законопроект про перевибори в Кривому Розі готовий, протягом дня він може бути внесений до ВР – Соболєв

2 хв читати
Законопроект про перевибори в Кривому Розі готовий, протягом дня він може бути внесений до ВР – Соболєв

Народний депутат з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв повідомив про підготовку проекту закону про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови 27 березня 2016 року.

"Законопроект про призначення виборів у Кривому Розі готовий. Не вистачає лише підписів Юрія Луценко (лідер фракції "Блок Петра Порошенка – ІФ) та Олега Ляшка (лідер фракції Радикальної партії – ІФ) і згоди Володимира Гройсмана (спікер Верховної Ради – ІФ) ставити його на голосування. Сподіваємося отримати все це в найближчий час", - написав Є. Соболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

При цьому він опублікував скан-копію законопроекту. "Верховна Рада України постановляє: 1. Достроково припинити повноваження Криворізького міського голови Ю. Вілкула. 2. Позачергові вибори Криворізького міського голови призначаються на 27 березня 2016 року і проводяться в порядку, визначеному законом "Про місцеві вибори", - йдеться в тексті документа.

У списку ініціаторів законопроекту, окрім Є. Соболєва, поставили свої підписи також народний депутат фракції "Народний фронт", голова Тимчасової слідчої комісії з розслідування фальсифікацій під час виборів у Кривому Розі Леонід Ємець, керівники фракції "Самопоміч" Олег Березюк та "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Як повідомлялося, на сайті ЦВК оприлюднено інформацію, згідно з якою представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на виборах.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% респондентів), при цьому в 6 з 7 районів міста лідирував Ю. Милобог. Жителі Кривого Рогу, не згодні з результатами виборів мера, вимагають скасування рішення місцевої виборчої комісії.

Водночас, голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів мера Кривого Рогу.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час голосування на виборах міського голови Кривого Рогу 15 листопада рекомендувала призначити позачергові вибори мера цього міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА