16:58 10.12.2015

Профільний комітет не зміг досягти консенсусу в питанні виборів у Кривому Розі - Ємець

2 хв читати
Профільний комітет не зміг досягти консенсусу в питанні виборів у Кривому Розі - Ємець

Парламентський комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування обговорив проект закону про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.), але не висловив однозначної позиції рекомендувати Верховній Раді його ухвалити, повідомив голова тимчасової слідчої комісії з розслідування фальсифікацій на виборах у цьому місті Леонід Ємець (фракція "Народний фронт").

"Комітет голосами розділився навпіл, відповідно, рішення ухвалити не зміг. І рішення ухвалюватиме Верховна Рада", - сказав він журналістам після завершення закритого засідання комітету, на якому він був, у четвер.

Л.Ємець зазначив, що законопроект пройшов необхідну процедуру обговорення в комітеті.

Як повідомлялося, у Верховній Раді в четвер було зареєстровано законопроект №3613 про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу. Пропонується призначити позачергові вибори на 27 березня 2016 року.

Народний депутат із фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв заявив, що їхня фракція не підтримуватиме ніяких рішень у парламенті до ухвалення цього закону.

На сайті ЦВК було оприлюднено інформацію, згідно з якою представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, який відбувся 15 листопада. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% тих, що проголосували), при цьому в шести із семи районів міста лідирував Ю.Милобог. Жителі Кривого Рогу, які незгідні з результатами виборів мера, вимагають скасування рішення міськвиборчкому. Водночас голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час голосування на виборах мера Кривого Рогу рекомендувала призначити позачергові вибори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА