12:52 14.12.2015

Заяви РФ про порушення Україною Мінських угод є черговою провокацією - Турчинов

2 хв читати
Заяви РФ про порушення Україною Мінських угод є черговою провокацією - Турчинов

Україна повною мірою виконує Мінські угоди про врегулювання ситуації на сході країни, а заяви російської сторони про їх порушення українською стороною є провокацією, оскільки сама російська сторона продовжує їх порушувати, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Коли російські представники в ООН розповідають, що Україна порушує Мінські угоди, це чергова провокація. Україна виключно послідовно виконує Мінські угоди й усі взяті на себе міжнародні зобов'язання", - сказав О.Турчинов журналістам у Києві в понеділок.

Коментуючи звинувачення російської сторони в тому, що українська армія бере під контроль населені пункти, секретар РНБО зазначив: "Я хочу сказати, що всі міста - українські".

"І питання: що російська армія робить на українській території, і чому вони все роблять для того, щоб зірвати Мінські угоди. Крім того, щодня відбуваються порушення російськими окупаційними військами і підконтрольними їм терористичними угрупованнями Мінських угод, зокрема, йдеться про ведення постійного вогню по українських позиціях із боку російських військ. У нас, на превеликий жаль, не минає і дня, щоб не відбувалися обстріли, зокрема й зі зброї, яка заборонена Мінськими угодами", - зазначив він.

"Україна виконує взяті на себе в Мінську зобов'язання, і всі дії наших Збройних сил відбуваються саме у рамках виконання Мінських домовленостей. Ми розуміємо Мінські угоди як повне звільнення української території від російських загарбників", - наголосив О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА