10:02 16.12.2015

У Нацраді реформ неприпустимі образи ксенофобського підтексту - Порошенко

2 хв читати
У Нацраді реформ неприпустимі образи ксенофобського підтексту - Порошенко

Президент України Петро Порошенко називає неприпустимими образи, особливо такі, що зачіпають національну гідність людини, як такі, що сталися в понеділок на Національній раді реформ, в якій брали участь глава держави, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі.

"Дискусія на цьому майданчику часто є гострою і гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі брутальна лайка та образи, - особливо такі, що мають ксенофобський підтекст, що зачіпають національну гідність людини, що ставлять під сумнів український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України геть", - йдеться в заяві президента, опублікованій на його офіційному сайті у вівторок.

П. Порошенко зазначив, що Національна рада реформ – "це принципово новий, незалежний від влади орган, сформований на основі прозорого конкурсу". "Настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ", - наголосив президент.

Як повідомлялося, у понеділок, 10 грудня, на засіданні Національної ради реформ А. Аваков посварився з М. Саакашвілі та під час словесної перепалки хлюпнув водою йому в обличчя.

Пізніше народний депутат України фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко з посиланням на присутніх на засіданні Нацради реформ повідомив, що під час конфлікту А. Аваков заявив М. Саакашвілі "Забирайся геть з моєї країни", після чого пожбурив у нього склянкою. Після цього А. Яценюк "обізвав Саакашвілі "гастролером" і зажадав "забиратися геть з України". "На це Саакашвілі сказав, що він такий самий громадянин України, однак, на відміну від Яценюка, не грабував цю країну. Все відбулося в присутності президента Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання", - додав парламентарій.

Пізніше М. Саакашвілі в загальних рисах підтвердив, що ситуація розвивалася саме так після того, як він звинуватив А. Авакова в корупції. За його словами, міністр використовував під час конфлікту нецензурну лайку, а також погрожував йому.

Голова Одеської обладміністрації закликав оприлюднити відео засідання, на якому стався інцидент, однак заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків розцінив цею вимогу як неконструктивну і пояснив, що відсутність преси від початку було основним принципом проведення засідань Нацради реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА