18:26 16.12.2015

ВР пропонують повернути можливість касаційного оскарження постанов апеляційних судів

2 хв читати
ВР пропонують повернути можливість касаційного оскарження постанов апеляційних судів

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо уточнення порядку оскарження рішень в адміністративному судочинстві" (№3653), який передбачає можливість касаційного оскарження постанов апеляційних судів.

Автором цього проекту закону виступила народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко.

Як повідомляє в середу прес-служба партії "Блок Петра Порошенка", метою цього законопроекту є відновлення можливості здійснення касаційного оскарження постанов апеляційних судів у найбільш актуальних справах. За словами І.Луценко, це "буде гарантією забезпечення справедливого судового розгляду відповідних справ і формування однакової судової практики".

"Можливість касаційного оскарження постанов апеляційних судів у найбільш актуальних справах про адміністративні правопорушення відповідатиме міжнародному та національному законодавству", - сказала І.Луценко.

Цей законопроект пропонує внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема до ст. 294 (набуття постановою судді в справі про адміністративне правопорушення законної сили і перегляд постанови), де зазначено, що "постанова апеляційного суду набирає законної сили після її постановлення й оскарженню не підлягає, за винятком випадків, коли за вчинення адміністративного правопорушення застосоване більш суворе стягнення, ніж попередження".

Крім того, у статті 294-1 (касаційний перегляд судових рішень у справах про адміністративне правопорушення) пропонується зазначити, що "в касаційному порядку можуть бути переглянуті судові рішення у справах про адміністративні правопорушення відповідно до вимог, зазначених у статті 294 цього кодексу".

Згідно з проектом закону, касаційну скаргу має право подати особа, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законний представник, захисник, потерпілий, його представник протягом 30 днів із дня постановлення судового рішення апеляційним судом. Касаційна скарга, подана після закінчення цього терміну, повертається касаційним судом особі, яка її подала, якщо вона не заявляє клопотання про відновлення цього терміну, а також якщо у відновленні терміну відмовлено".

Касаційна скарга подається безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у письмовій формі та підписується особою, яка її подає.

Після проведення підготовчих дій й отримання матеріалів справи про адміністративне правопорушення суддя-доповідач постановляє ухвалу про закінчення підготовки та призначення касаційного розгляду. Касаційний розгляд здійснюється колегією у складі трьох суддів Вищого спеціалізованого з розгляду цивільних і кримінальних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА