10:27 18.12.2015

Гройсман підписав закон про держслужбу

2 хв читати
Гройсман підписав закон про держслужбу

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив, що підписав закон (№2490) про державну службу, який передбачає реформу відповідного сектора.

"Я підписав закон про держслужбу і тепер передаю його президентові", - написав він на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

Спікер зазначив, що реформа державної служби разом з децентралізацією, реформою Верховної Ради, впровадженням електронного управління - це елементи побудови ефективної системи управління в державі.

"Система чинить опір - це було дуже відчутно, коли йшлося про підготовку й ухвалення нового закону про державну службу", - сказав він.

Говорячи про критику на свою адресу за те, що він протискає певні рішення, спікер парламенту заявив: "За такі рішення, які змінюють країну, я боротимуся".

За інформацією на сайті парламенту, в етапах проходження документа вказано, що його готують на підпис.

Як повідомлялося, 10 грудня Верховна Рада ухвалила закон про державну службу.

Закон, зокрема, вводить інститут державних секретарів міністерств.

Дія закону поширюється на державних службовців секретаріату Кабінету Міністрів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих держадміністрацій, органів прокуратури, військового управління, закордонних дипустанов України, інших держорганів. Але не поширюється на президента, голову Адміністрації президента, його заступників, членів Кабміну, заступників міністрів, глав і членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Антимонопольного комітету, Нацагентства з питань запобігання корупції, Центральної виборчої комісії та інші державні колегіальні органи.

Крім того, закон про держслужбу не поширюється на секретаря РНБО, народних депутатів, службовців Національного банку України, депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, військовослужбовців, правоохоронців і співробітників патронатних служб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА