12:30 23.12.2015

Рада готується ввести частковий імперативний мандат, що призведе до диктатури партійних лідерів - Лещенко

2 хв читати
Рада готується ввести частковий імперативний мандат, що призведе до диктатури партійних лідерів - Лещенко

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявив, що Верховна Рада готується запровадити частковий імперативний мандат, що призведе до диктатури партійних лідерів.

"Доки всі сперечаються про бюджет, Верховна Рада готується заднім числом ввести частковий імперативний мандат. Щойно депутатам роздали на руки текст законопроекту №3700. Законопроект зареєстрований вчора, сьогодні вже провели засідання профільного комітету і роздали текст на руки депутатам для голосування", - написав С. Лещенко на своїй сторінці у Facebook у середу.

Він наголосив, що така безпрецедентна оперативності в проходженні парламентських процедур була б неможливою без згоди голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

За словами С. Лещенка, співавторами законопроекту виступили керівники п'яти фракцій: Олег Ляшко (Радикальна партія), Максим Бурбак ("Народний фронт"), Юлія Тимошенко ("Батьківщина"), Олег Березюк ("Самопоміч"), Юрій Луценко ("Блок Петра Порошенко").

"Закон передбачає, що після завершення виборів партія отримає необмежене право виключати зі свого виборчого списку кандидатів. Це введе диктатуру партійних вождів і надасть можливість боротися з вільнодумством у партії", - зазначив С. Лещенко.

Крім того, на думку народного депутата, цей закон потрібен вул. Банковій (адміністрації президента України), щоб з виборчого списку БПП виключити адвоката лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана Андрія Богдана, який зараз стоїть першим у черзі на входження до парламенту.

"Якщо ухвалять закон, БПП виключить Андрія Богдана зі списку та "розкоркує" фракцію. Адже зараз ніхто з облікової частини БПП не може бути призначений в уряд, оскільки замість них зайде Богдан", - вважає С. Лещенко.

Згідно з пояснювальною запискою, метою ухвалення цього законопроекту є надання партіям права вносити зміни до спискі кандидатів у народні депутати України від партії після встановлення результатів виборів шляхом виключення, прийнявши відповідне рішення з'їзду партії.

"Партія повинна мати закріплене на законодавчому рівні право вносити корективи у списки кандидатів, зокрема, виключати зі списку кандидатів навіть після оголошення результатів місцевих виборів. У разі виявлення кандидатів, які не відповідають високим вимогам щодо кандидата в народні депутати з урахуванням його непрофесіоналізму, безініціативності тощо, партійна організація може з власної ініціативи прийняти рішення про виключення кандидатів зі списку для уникнення випадків ненадійного здійснення повноважень депутата певною запропонованою особою в майбутньому", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА