15:38 23.12.2015

ВР має намір дозволити відкликати депутатів місцевих рад, обраних за партійними списками

1 хв читати
ВР має намір дозволити відкликати депутатів місцевих рад, обраних за партійними списками

Верховна Рада України має намір законодавчо передбачити механізм відкликання депутатів місцевих рад, які балотувалися за партійними списками.

За законопроект у першому читанні "Про внесення змін до закону України "Про статус депутатів місцевих рад" щодо відкликання депутатів місцевих рад" (№ 3693) проголосували 227 народних депутатів.

Законопроект пропонує внести зміни до закону України "Про статус депутатів місцевих рад" та скасувати норму, що пердбачає право громадян України вносити пропозиції про відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою не раніше, ніж через рік із моменту вступу в силу таких повноважень.

Документ пропонує надати право відкликати депутата місцевої ради керівного органу партії, який погоджував рішення відповідних зборів (конференції) при висуванні виборчого списку кандидатів до відповідної ради.

За основу документ ухвалили з поправкою голови профільного комітету Сергія Власенка. Ця поправка передбачає доповнення перехідних положень такого змісту: "Дія цього закону поширюється виключно на членів партій, депутатів місцевих рад, обраних на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року станом на момент реєстрації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА