10:29 28.12.2015

Ярош із командою виходить із "Правого сектора" та ініціює створення нового руху

2 хв читати
Ярош із командою виходить із "Правого сектора" та ініціює створення нового руху

Дмитро Ярош, який склав із себе на початку листопада повноваження провідника "Правого сектора", заявив про вихід його команди з національно-визвольного руху "Правий сектор" і має намір створити новий суспільно-політичний рух.

"Я разом з моєю командою виходжу з Національно-визвольного руху "Правий сектор". Ми ініціюємо створення нового громадсько-політичного руху, установчий з'їзд якого планується на лютий. Працюємо зараз над його розбудовою, концепцією діяльності, програмовими засадами", - йдеться в заяві Д.Яроша, оприлюдненій на сайті "Правого сектора" в понеділок.

Він також повідомив про перспективу Добровольчого українському корпусу (ДУК), який, за словами Д.Яроша, захищав Піски, донецький аеропорт, Широкине, Саур-могилу, створив медичний батальйон "Госпітальєри" - "він має рости і розвиватися далі, перейти на якісно новий рівень". "Тому 5-й і 8-й батальйони ДУК і медичний батальйон "Госпітальєри" реорганізовуються у Добровольчу українську армію. Вона буде однією зі структур створюваного нами нового руху", - пояснив ініціатор руху.

Д.Ярош вважає, що на сьогодні "Правий сектор" виконав свою місію. "Зараз настав час зосередитись на державотворчих речах. Наш рух виріс, зміцнів і переходить на новий етап свого розвитку. Тепер ми хочемо постати не як вузько-функціональний, а як загальнонаціональний патріотичний рух, з метою об'єднати усіх патріотів України (...) Нашою метою, як і раніше, залишається побудова УССД (Української самостійної соборної держави - ІФ). Наше завдання - двоєдине: зберегти існуючу державу як плацдарм для здобуття національної державності, і провести у ній революційні зміни, які забезпечать українському народові свободу, справедливість і добробут", - наголосив він.

Політик додав: "Ми, як і раніше, не відмовляємося від революційного шляху, але категорично заперечуємо псевдореволюційну діяльність, яка загрожує існуванню держави Україна і плямує репутацію патріотів. Ми опозиційні до діючої влади, але не вважаємо доцільними криваві (і приречені на поразку) бунти проти неї".

За словами Д.Яроша, до створюваного руху можуть приєднатися "всі патріоти України, які поділяють наші цінності", насамперед йдеться про членів і прибічників "Правого сектора".

На початку листопада Д.Ярош заявив про складання повноважень провідника руху "Правий сектор", залишаючись при цьому "націоналістом, державником та революціонером".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА