10:42 29.12.2015

Депутати Дніпропетровської міськради провели виїзне засідання

2 хв читати
Депутати Дніпропетровської міськради провели виїзне засідання

Голова партії "Громадська сила" Загід Краснов обраний секретарем Дніпропетровської міської ради на виїзній сесії, яка відбулася у вівторок о 6-й ранку в приміщенні Амур-Нижньодніпровського виконкому.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в залі були присутні й зареєструвалося 35 депутатів міськради, з яких 33 отримали бюлетені. В результаті таємного голосування З.Краснов отримав 33 голоси.

Також депутати встановили муніципальну щомісячну надбавку для співробітників місцевих органів влади у розмірі 620 грн щомісячно.

Наприкінці сесії депутати проголосували за те, щоб залишити місту назву Дніпропетровськ і вважати місто названим на честь Святого Петра, а не революціонера Петровського.

Формування постійних депутатських комісій перенесено на сесію після Нового року через відсутність багатьох депутатів.

Водночас в.о. заступника міського голови Олександр Санжара сказав агентству, що мер Дніпропетровська Борис Філатов прийме рішення щодо цих документів після їх вивчення.

"Мер вивчить документи і прийме рішення: або підпише, або не підпише. Спершу потрібно бачити документи", - сказав О.Санжара.

Як повідомлялося, 21 грудня Дніпропетровська міськрада з першої спроби не підтримали внесену Б.Філатовим кандидатуру на посаду секретаря міськради лідера міської організації "БПП "Солідарність" Каміля Примакова. Після цього Філатов оголосив перерву, проте окремі депутати наполягали на продовженні сесії і висунули свою кандидатуру на посаду секретаря міськради - лідера "Громадської сили" Загіда Краснова. Потім в залі згасло світло, було оголошено про мінування будівлі.

У суботу, 26 грудня, міський голова Дніпропетровська Борис Філатов у своєму телезверненні до городян попередив про можливі спроби окремих депутатів скликати сесію 28 або 29 грудня і закликав місцевих депутатів повернутися до політичного діалогу. "Я зобов'язуюся врахувати думки усіх фракцій, які входять до міськради. Хочеться вірити, що моє прагнення працювати на благо жителів Дніпропетровська розділять усі депутати", - сказав він.

28 грудня 33 депутати Дніпропетровської міськради ухвалили рішення про проведення виїзної сесії 29 грудня о 6-й ранку біля будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради. Таке рішення депутати обгрунтували "неможливістю проведення сесії біля будівлі Дніпропетровської міськради, яка заблокована невідомими збройними формуваннями". Відповідну заяву підписали 33 депутати з 64, зокрема 25 від фракції "Опозиційного блоку", 7 - від "Громадської сили" і один від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

О.Санжара на брифінгу заявив про неправомірність проведення сесії за межами міськради.

До міської ради Дніпропетровська обрано 64 депутати від 5 політичних партій: "Опозиційний блок" - 25, "УКРОП" - 21, "Громадська сила" - 7, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 6, "Самопоміч" - 5.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА