13:03 29.12.2015

Турчинов покладає сподівання на українські підприємства для заміщення РФ виробників із відновлення системи ППО

2 хв читати
Турчинов покладає сподівання на українські підприємства для заміщення РФ виробників із відновлення системи ППО

Значна сума, що виділяється в державному бюджеті на 2016 рік Міністерству оборони, піде на відновлення системи протиповітряної оборони (ППО) країни, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов.

"Відновлення протиповітряної оборони є безумовним пріоритетом на 2016 рік", - сказав О. Турчинов під час ознайомлення з виробництвом і модернізацією нової техніки ППО на базі підприємства "Аеротехніка-МЛТ" у смт. Макарів Київської області у вівторок.

За його словами, засоби ППО України тривалий виводилися з Міноборони і продавалися за кордон.

У державному бюджеті на 2016 рік, нагадав О. Турчинов, на потреби оборони виділено близько 114 млрд грн (що є більше 5% ВВП) і значна сума буде виділена саме на ППО.

Водночас, О. Турчинов додав, що значна складність у цьому - знаходження багатьох підприємств з виробництва комплектувальних у РФ.

У цьому зв'язку він висловив сподівання на українські підприємства, зокрема приватні, що виробляють аналогічну техніку, але без російських комплектувальних.

На думку О. Турчинов, розвиток недержавної складової ВПК і чесна та прозора конкуренція є серйозним стимулом поліпшення якості та зменшення ціни військово-технічної продукції. "Все це створює реальні передумови для зміцнення обороноздатності нашої, а також відновлення позицій на світових ринках озброєнь. Ми підтримуватимемо створення виробничих потужностей, які б випускали конкурентну зброю і військову техніку", - заявив він.

Серед розробок секретар РНБО назвав "модернізовані радіолокаційні станції П-180 і МАРС-Л, сучасний радіовисотомір ПРВ-16МАЯ, мобільний командний пункт "Модуль", а також модернізовані зенітно-ракетні комплекси С-125-2Д і "Куб". Найближчим часом, зазначив О. Турчинов, відбудуться військові випробування зенітно-ракетних комплексів С-125-2Д та системи "Куб".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА