15:04 30.12.2015

Питання проведення виборів у ОРДО/ОРЛО слід активізувати

2 хв читати
Питання проведення виборів у ОРДО/ОРЛО слід активізувати

Лідери "нормандського формату" виступають за активізацію роботи Тристоронньої контактної групи над модальностями проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДО/ОРЛО), президент України Петро Порошенко, у свою чергу, пропонує розгорнути там під час виборчого процесу спеціальну місію Євросоюзу.

"Вони (учасники телефонної розмови в "нормандському форматі" – ІФ) також закликали до початку 2016 року активізувати роботу в Тристоронній контактній групі над модальностями проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. У цій роботі має бути задіяно Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ)", - повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками розмови в середу.

П. Порошенко запропонував з метою підтримання порядку та гарантування безпеки під час виборчого процесу розгорнути на території окупованих районів Донбасу спеціальну місію Євросоюзу щодо дотримання миру в рамках спільної політики безпеки і оборони ЄС.

Президент України вказав на необхідність скасування фейкових "виборів", призначених проросійськими бойовиками. Він також знову наголосив, що вибори на Донбасі мають відбутися за участі українських партій, українських ЗМІ, Центральної виборчої комісії, міжнародних спостерігачів та у відповідності з усіма стандартами БДІПЛ/ОБСЄ.

Крім цього, глава Української держави заявив, що ОБСЄ має отримати повний доступ до всієї окупованої території і до кордону. Він також вкотре наголосив на необхідності виведенні всіх окупаційних військ з території України.

П. Порошенко також вказав на необхідність негайного допуску на окуповані території всіх міжнародних гуманітарних місій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста та організації "Лікарі без кордонів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА