17:18 05.01.2016

Порошенко виступає за якнайшвидше введення ефективної перевірки декларацій держслужбовців

3 хв читати
Порошенко виступає за якнайшвидше введення ефективної перевірки декларацій держслужбовців

Президент України Петро Порошенко виступає за якнайшвидше введення ефективної перевірки декларацій державних службовців, повідомляє прес-служба глави держави.

"Якнайскоріше запровадження ефективної перевірки декларацій державних службовців, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів є однією з ключових складових політики президента України у сфері боротьби з корупцією та важливою умовою візової лібералізації, для забезпечення якої главою держави докладено значних зусиль", - йдеться в коментарі прес-служби президента щодо державного бюджету на 2016 рік.

Згідно з інформацією, П.Порошенко закликає уряд та громадських активістів забезпечити невідкладне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції, а також завершити процес повного формування його особового складу, зокрема, призначення керівництва. "Це також є одним із зобов'язань на шляху до запровадження безвізового режиму для громадян України", - йдеться в коментарі.

У прес-службі зазначили, що президент підписав закон про держбюджет-2016, "усвідомлюючи його недоліки", оскільки від цього залежить зміцнення обороноздатності держави, виплата зарплат, пенсій, а також виконання зобов'язань України перед Міжнародним валютним фондом.

Як повідомлялося, раніше народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Віктор Чумак повідомив, що Верховна Рада в процесі доопрацювання закону про держбюджет-2016 відклала на рік - до 1 січня 2017 року - введення нової системи фінансового контролю державних службовців, що передбачає декларування всіх активів в електронному вигляді. Він зазначив, що саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАПК, є нашим головним зобов'язанням України перед ЄС у частині отримання безвізового режиму.

Парламентар наголосив, що цей пункт було додано в урядовий проект держбюджету, і про нього ніхто не чув у залі Верховної Ради.

Зазначений ним додатковий пункт прикінцевих положень закону про держбюджет-2016 міститься в пропозиціях парламентського бюджетного комітету від 24 грудня, розміщених на сайті парламенту. П.Порошенко 31 грудня вже підписав закон про держбюджет, прийнятий в ніч на 25 грудня, проте його текст ще офіційно не оприлюднено.

Пізніше міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що в урядовому проекті держбюджету-2016 не було пункту про відстрочення введення нової системи електронного декларування. За словами міністра, уряд вимагатиме провести розслідування, щоб виявити, яким чином ця правка з'явилася у фінальному тексті документа.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман також виступив проти відстрочення введення системи електронного декларування, заявивши що "про це не може навіть бути мови" і що він сам готовий особисто внести необхідний законопроект. "Поправку було внесено і проголосовано на бюджетному комітеті. Я допускаю, що комітет керувався тим, що введення в дію електронних декларацій пов'язане з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, а НАЗК працювати ще не почало. Проте комітет має пояснити свою позицію сам", - зазначив спікер.

5 січня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №3755, яким скасовується положення в держбюджеті-2016 про відстрочення введення електронного декларування, його ініціатором виступив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА