19:35 06.01.2016

Депутати від "Батьківщини" пропонують відновити дію спецрежиму оподаткування в АПК

1 хв читати

Спеціальний режим оподаткування ПДВ для аграріїв пропонують повернути парламентарі Олександра Кужель, Іван Кириленко, Вадим Івченко (фракція "Батьківщина").

Відповідний законопроект №3748-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо окремих питань оподаткування діяльності у сфері сільського господарства" зареєстровано в парламенті 5 січня 2016 року.

Крім того, автори законопроекту пропонують встановити ставки єдиного податку для платників четвертої групи (сільгосптоваровиробників), які діяли в 2015 році.

Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила компромісне рішення про скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, надавши пільговий режим на період їх переходу на загальну систему оподаткування.

Згідно з опублікованими змінами до Податкового кодексу, в 2016 році на період переходу на загальну систему оподаткування виробникам молока та великої рогатої худоби залишатимуть 80% ПДВ, а решту 20% вони перераховуватимуть до бюджету.

Аграрії, які працюють із зерновими та технічними культурами, відраховуватимуть до бюджету 85% ПДВ, усі інші - 50%. Із 2017 року передбачається скасування спецрежиму ПДВ для сільгоспгалузі.

Із 1999 року сільгоспвиробники перебували на спеціальному режимі оподаткування, який передбачав право аграріїв залишати у своєму розпорядженні суму ПДВ, нараховану на вартість поставлених товарів і послуг, а не сплачувати її до бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА