14:43 12.01.2016

Президент Казахстану висловився за недопущення дискримінації в торгівлі з Україною

1 хв читати
Президент Казахстану висловився за недопущення дискримінації в торгівлі з Україною

Президент України Петро Порошенко у вівторок провів телефонну розмову з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє прес-служба українського президента.

"Казахстанська сторона підтвердила свою налаштованість на виконання чинних двосторонніх і багатосторонніх угод з Україною з метою недопущення будь-яких дискримінаційних заходів в українсько-казахстанській торгівлі", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави.

Окремо, зазначено в повідомленні, глави держав обговорили ситуацію, яка склалася у зв'язку з російським ембарго на українську продукцію і заборону на транзит.

"П.Порошенко наголосив, що такі дії Росії порушують Віденську конвенцію щодо права міжнародних договорів, а також відповідні правила і норми СОТ. З огляду на це глави держав обговорили можливості налагодження транзиту українських товарів з метою протидії негативному впливу дій Росії на товарообіг між Україною і Казахстаном, а також країнами Азії", - зазначено в повідомленні.

Згідно з інформацією, глави держав також обговорили перебіг реалізації домовленостей, досягнутих за результатами візиту президента України в Астану в жовтні 2015 року і перспективи інтенсифікації співпраці в стратегічно важливих для обох країн сферах.

П.Порошенко і Н.Назарбаєв обговорили і ситуацію на Донбасі, зокрема ініціативу української сторони щодо розгортання на окупованих територіях міжнародного миротворчого контингенту.

У прес-службі також додали, що президенти доручили зовнішньополітичним відомствам двох країн почати роботу з підготовки візиту президента Казахстану Н.Назарбаєва до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА