17:36 12.01.2016

Зміни до Конституції в частині правосуддя не суперечать ст. 157 та 158 Основного закону і міжнародним документам - голова Вищої кваліфкомісії

2 хв читати
Зміни до Конституції в частині правосуддя не суперечать ст. 157 та 158 Основного закону і міжнародним документам - голова Вищої кваліфкомісії

Законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя не суперечить статтям 157-й та 158-й Основного закону та міжнародним правовим документам, заявляє голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

"Законопроект відповідає нормам статей 157-ї та 158-ї Конституції України... Також він відповідає міжнародним правовим документам", - сказав С.Козьяков у вівторок, виступаючи з поясненнями в Конституційному суді, який у формі усних слухань розглядає подання Верховної Ради щодо відповідності цим статтям Основного закону законопроекту про внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

"Вища кваліфікаційна комісія суддів України вважає, що ухвалення цього законопроекту не матиме наслідків, пов'язаних зі скасуванням або обмеженням прав і свобод людини та громадянина або ліквідації незалежності, порушенні цілісності", - сказав він.

Згідно зі ст. 157 Основного закону, Конституція України не може бути змінена, якщо зміни передбачають скасування або обмеження прав і свобод людини та громадянина або якщо вони спрямовані на ліквідацію незалежності або на порушення територіальної цілісності України.

Стаття 158 свідчить: "Законопроект про внесення змін до Конституції України, який розглядався Верховною Радою України, і закон не був прийнятий, може бути поданий до Верховної Ради України не раніше ніж через рік з дня прийняття рішення щодо цього законопроекту. Верховна Рада України протягом строку своїх повноважень не може двічі змінювати одні й ті самі положення Конституції України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА