19:40 12.01.2016

Порошенко і представник Ватикану обговорили підготовку візиту в Україну Папи Римського

2 хв читати
Порошенко і представник Ватикану обговорили підготовку візиту в Україну Папи Римського

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки держав - Юріса Пойканса з Латвії, Атара Аббаса з Пакистану, архієпископа Клаудіо Гуджеротті з Ватикану та Мохаммада Мафузура Рахмана з Бангладеш.

"Архієпископ Клаудіо Гуджеротті відзначив, що увага Святого Престолу привернута до України, та наголосив, що наша країна є пріоритетом для Папи Римського. Співрозмовники також обговорили питання, пов’язані з підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска", - повідомляє прес-служба президента України у вівторок.

Під час розмови з новим послом Ватикану в Україні глава Української держави висловив щиру вдячність за активне сприяння Святого Престолу в консолідації зусиль міжнародного співтовариства, спрямованих на відновлення миру та стабільності в Україні. Він також подякував за гуманітарну допомогу, яка надавалася у 2014-2015 рр. за лінією "Карітас" для внутрішньо переміщених осіб і постраждалих переселенців.

П.Порошенко та посол Латвії в Україні Ю.Пойканс підтвердили зацікавленість у подальшому поглибленні двосторонніх контактів на різних рівнях, розвитку торговельно-економічної співпраці, взаємодії у сферах транспорту, сільського господарства, науки і освіти, інформаційних технологій, туризму, а також розширенні гуманітарних обмінів.

З послом Пакистану обговорювалася важливість відновлення регулярного політичного діалогу між двома країнами. Президент України відзначив доцільність використання наявного потенціалу співпраці в торговельно-економічній та інвестиційній сферах і наголосив на необхідності проведення цього року першого засідання спільної міжурядової українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва.

У центрі уваги бесіди з послом Бангладеш (за сумісництвом) були питання активізації співпраці між двома країнами в різних сферах. Мова, передусім, про відновлення політичного діалогу, посилення взаємодії у рамках міжнародних організацій, а також розширення економічної складової двосторонніх відносин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА