09:59 18.01.2016

Перші леді України та Німеччини обговорили питання допомоги дітям в умовах конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Перші леді України та Німеччини обговорили питання допомоги дітям в умовах конфлікту на Донбасі

Перша леді України Марина Порошенко зустрілася з першою леді Німеччини Даніелою Шадт, яка прибула до Києва з візитом у статусі патрона німецького комітету Дитячого фонду ООН UNICEF.

"Обговорили ситуацію та вплив подій на Донбасі на життя українських громадян, піднімали питання стану та умов проживання дітей-переселенців і сиріт. Також мова йшла про соціальну й гуманітарну діяльність представництва UNICEF в Україні", - повідомляється на Facebook-сторінці президента України Петра Порошенка в понеділок уранці.

Як повідомляє прес-служба президента України, в зустрічі, яка відбулася 17 січня, також взяли участь голова представництва UNICEF в Україні Джованна Барберіс, заступник голови представництва UNICEF в Україні Руді Лухманн, виконавчий директор Національного комітету UNICEF у Німеччині Крістіан Шнайдер, голова Ради Національного комітету UNICEF у Німеччині Юрген Хераус, посол ФРН в Україні Крістоф Вайль, уповноважений президента України з прав дітей Микола Кулеба.

М.Порошенко під час зустрічі зазначила, що у зв'язку з окупацією території України до інших регіонів переміщено близько 1,6 млн людей, з яких 166 тисяч дітей.

Д.Шадт запевнила, що Німеччина знає і розуміє проблеми України з огляду на актуальність питання переселенців і у країнах Європи, та поцікавилася потребами внутрішньо переміщених українських громадян, зокрема дітей та їхніх родин: "Ми їдемо до Харкова – регіону, який прийняв значну кількість мешканців Донецької та Луганської областей, щоб побачити умови їхнього проживання та з’ясувати, чим міжнародна спільнота може допомогти", - сказала перша леді Німеччини.

М.Порошенко і Д.Шадт домовилися про зворотній зв’язок із метою подальшого напрацювання спільних проектів та дій, повідомляє прес-служба президента України.

Д.Шадт перебуває в Україні з триденним візитом у статусі патрона Німецького комітету Дитячого фонду ООН UNICEF.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА