13:39 18.01.2016

І.Геращенко радить Гризлову прочитати текст Мінських угод, а не "повторювати за Путіним неіснуючі речі"

2 хв читати
І.Геращенко радить Гризлову прочитати текст Мінських угод, а не "повторювати за Путіним неіснуючі речі"

Уповноважений президента України щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, член гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко після прочитання інтерв'ю повноважного представника РФ у групі Бориса Гризлова порадила йому ознайомитися з Мінськими угодами, а не "повторювати мантри".

"Уважно прочитала, по суті, перше інтерв'ю нового представника країни-агресора РФ у тристоронній контактній групі Гризлова кремлівському "Коммерсанту". В принципі він публічно повторив усі публічні мантри президента РФ (Володимира - ІФ) Путіна про "дві сторони: Київ і Донецьк" (їхня улюблена тема "громадянської війни і прямого діалогу"), визнав порушення режиму тиші (правда, чомусь у контексті "ЗСУ і добровольчих батальйонів", хоч ОБСЄ щодня фіксує порушення з боку бойовиків і саме про це говорить у своїх останніх рапортах і, зокрема, в Мінську)", - написала вона на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

І.Геращенко також зазначила що з вуст Б.Гризлова вкотре прозвучала мантра про "неузгодження" Києвом конституційних змін із бойовиками. "Ну, по-перше, ніде в Мінських угодах ані слова немає про те, що Київ має з кимось це узгоджувати, там взагалі написано, що з Донбасом треба буде узгодити дати виборів (при цьому Б.Гризлов чомусь "забув", що їхні маріонетки "провели вибори", не визнані навіть Москвою, ще в листопаді 2014 р., чим зірвали Мінські угоди", - написала вона.

Представник України в гуманітарній підгрупі в цьому ключі нагадала, що досі бойовики ці псевдовибори не скасували, "тому називають себе "спікерами", "прем'єрами" і друзями імператора)".

"Було б непогано, щоб Б.Гризлов бодай прочитав текст Мінських угод і не повторював услід за Путіним неіснуючих там речей", - резюмувала І.Геращенко.

Окрім цього, вона наголосила, що конституційні зміни в Україні - це виключно прерогатива парламенту незалежної країни, а Конституція чітко визначає, хто може бути суб'єктом подання змін до Основного закону.

"І ми будемо беззаперечно діяти за Конституцією України, а не за баченням країни- агресора. Ну а щодо двох сторін, то дійсно є дві сторони: Україна, проти якої ведеться агресія, і РФ, яка підло відтяпала частину нашої території. Тому ми стоїмо на вимозі виконання Мінських угод із боку РФ: виведення її військ і техніки, усіх цих заблукалих ГРУшників і якутських та псковських ПТУшників, закриття кордону, а далі ми вже якось розберемося у своїй хаті, без "братів", - підсумувала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА