16:01 18.01.2016

ВО "Відродження України" закликає провести дострокові вибори до ВР

2 хв читати
ВО "Відродження України" закликає провести дострокові вибори до ВР

Всеукраїнське об'єднання "Відродження України" закликає до проведення дострокових парламентських виборів в Україні і планує зареєструвати відповідну електронну петицію на сайті глави держави.

"Всеукраїнське об'єднання "Відродження України" ("Відродження України" – ІФ) закликає до дострокових парламентських виборів і починає до них підготовку по всій країні... Також ми реєструємо електронну петицію до президента з вимогою перезавантаження влади і починаємо кампанію з її підтримки", - йдеться в заяві, яку оприлюднив голова Київської міської парторганізації Всеукраїнського об'єднання "Відродження України" Олексій Станчевський на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За словами О. Станчевського, підсумки 2015 року показали, що економічне становище в країні погіршилося, а уряд і Верховна Рада багато говорять про необхідність змін, однак створюють лише ілюзію процесу реформ.

За словами директора Інституту проблем радикалізму Костянтина Диканя, "шкоди від нових виборів бути не може".

"Щоб парламентська демократична система зберігала свою стабільність, свою спадкоємність, необхідно, якомога частіше міняти народних депутатів і партії, які представлені в парламенті", - зазначив К. Дикань.

За його словами, будь-яка ініціатива, спрямована на те, щоб "розролути наявну політичну криза – позитивна".

"Я вважаю, що ініціатива партії "Відродження України" – є, і її треба реалізувати", - сказав К. Дикань.

Політолог прогнозує, що в разі дострокових парламентських виборів до Верховної Ради прийдуть нові особи, а чисельність окремих фракцій значно зменшиться. "Якщо відбудуться вибори до Верховної Ради, то в парламенті ви не побачите великої фракції "Народного фронту", не буде і половини нинішніх членів фракції "Блок Петра Порошенко" - я не хочу сказати, що він зменшиться, але там будуть інші люди, тому що будуть вже інші принципи підбору партійного списку", - пояснив своє бачення ситуації К. Дикань.

За словами експерта, більшість депутатів розуміють, що їм більше до парламенту не потрапити і тому висловлюються проти дострокових виборів, посилаючись на великі фінансові витрати, які пов'язані з їх проведенням, і погрожуючи, що замість них в парламент оберуть представників "Опозиційного блоку". "Але якщо ви такі хороші, то чому на ваше місце прийде "Оппоблок"? Це ж дитяче белькотіння, популізм", - висловив думку К. Дикань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА