19:35 21.01.2016

Об'єднання потенціалів України і Туреччини може дати синергетичний ефект і зміцнить безпеку в регіоні, переконані секретар РНБО та генсек РНБ Туреччини

1 хв читати
Об'єднання потенціалів України і Туреччини може дати синергетичний ефект і зміцнить безпеку в регіоні, переконані секретар РНБО та генсек РНБ Туреччини

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зустрівся з генеральним секретарем Ради національної безпеки Турецької Республіки Сейфуллахом Хаджимуфтюоглу в Анкарі.

"Співрозмовники обговорили питання співпраці між країнами в секторі безпеки і оборони з урахуванням тих викликів, які на сьогодні стоять перед Україною та Туреччиною. Також йшлося про консолідацію зусиль у боротьбі з міжнародним тероризмом і державами, що його підтримують, із міжнародною оргзлочинністю та нелегальною міграцією", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО України, оприлюдненому в четвер увечері.

За словами О.Турчинова, Україна і Туреччина мають унікальну історичну можливість об'єднати політико-дипломатичні, військово-технічні та економічні ресурси для ефективної та скоординованої протидії руйнації балансу сил у Чорноморському регіоні. Принциповим етапом на цьому шляху, на думку секретаря РНБО України, є демілітаризація та деокупація Криму.

"Розвиток двосторонніх відносин та співпраці між нашими державами має набути нової якості", - сказав секретар РНБО України, додавши, що поглиблення співпраці у військово-технічній сфері є ключовим завданням у розвитку українсько-турецького стратегічного партнерства.

На думку генсека РНБ Туреччини, "наші держави повинні відігравати провідну роль у створенні ефективної системи регіональної безпеки".

"Для нас важливим є поєднання потенціалів наших країн, що, у свою чергу, може дати дуже ефективну синергію", - сказав С.Хаджимуфтюоглу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА