15:14 22.01.2016

Інтерес світу до України знижується, і необхідно активізувати реформи та боротьбу з корупцією для його підтримки - Пінчук

2 хв читати
Інтерес світу до України знижується, і необхідно активізувати реформи та боротьбу з корупцією для його підтримки - Пінчук

Україна не повною мірою використала увагу світової спільноти, яка була до країни рік-півтора тому, і необхідно активізувати реформу та боротьбу з корупцією для збереження світової підтримки, без якої досягти успіху буде складно, вважає бізнесмен Віктор Пінчук.

"Без цієї уваги, без цього інтересу, без розуміння, що світ знатиме, що Україна дуже важлива, у нас не може бути успіху, тому що нам потрібна їхня політична підтримка, їхні фінанси, їхні інвестиції", - сказав В.Пінчук журналістам у п'ятницю в кулуарах Українського сніданку, організованого його благодійним фондом у Давосі.

На його думку, питання Сирії, ІДІЛ, біженців на сьогодні хвилюють світ більше, ніж Україна. "Тому треба доводити, що ми перебуваємо на радарі, що з нами можна мати справу. Щоб ця наша внутрішня боротьба, як я кажу, битва за водокачку, не заважала вирішенню основних проблем: що з нами можна мати справу, можна домовлятися, є лідери, з якими можна працювати", - зазначив бізнесмен.

Він вважає, що без прискорення реформ і боротьби з корупцією партнери України вже не йтимуть на компроміси "зі старими поганими звичаями".

Відповідаючи на запитання про інтерес бізнесу до України, В.Пінчук сказав, що він є. "Зараз усе дешево, є сенс у щось вкладати. Усе як завжди: буде тут якийсь інвестиційний клімат і з війною (вирішиться - ІФ) - знову все потече", - зазначив бізнесмен.

Він додав, що з огляду на зміни в глобальній економіці інтерес інвесторів не так пов'язаний із сировиною і вуглеводнями, як із новими галузями. "Тут Україна сильна: наші стартапи, наші інженери. Необхідно боротися за те, щоб вони все робили тут і інвестували сюди, а не виїжджали і потім ставали відомими підприємцями в Силіконовій долині", - наголосив В.Пінчук.

Він зазначив, що рішення про перехід у 2007 році від "Інтерпайпу" до інвестиційно-консалтингової групи EastOne з урахуванням останніх змін у світовій економіці було правильним. "Загалом тренд правильний, просто ми не все правильно execute-или", - додав бізнесмен.

Під час опитування більше ніж 200 учасників Українського сніданку 73% із них зазначили, що зміни в Україні відбуваються недостатніми темпами, і лише 15% вважають, що вони досягли критичної маси для неповернення.

На думку більшості (51%), зовнішнє оточення для України за минулий рік погіршилося, і лише кожен десятий вважає, що воно стало більш сприятливим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА