11:08 26.01.2016

ВР відмовилася скасувати перевибори мера Кривого Рогу

2 хв читати
ВР відмовилася скасувати перевибори мера Кривого Рогу

Верховна Рада України відмовилася підтримати постанову про скасування рішення парламенту від 23 грудня 2015 року про ухвалення закону України про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови (№3613).

За відповідний документ проголосували лише 40 народних депутатів за 226 мінімально необхідних.

Тепер, згідно з регламентом, голова Верховної Ради Володимир Гройсман може підписати ухвалений парламентом 23 грудня закон про проведення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) 27 березня 2016 року.

"Це означає, що голова Верховної Ради України має юридичне право на підписання закону про вибори мера, що я і зроблю", - сказав В. Гройсман одразу після голосування.

Як повідомлялося, 25 грудня 2015 року народний депутат із фракції "Опозиційний блок" Михайло Папієв зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови, призначених на 27 березня 2016 року у зв'язку з тим, що, на його думку, законопроект про проведення позачергових виборів мера Кривого Рогу був ухвалений з грубими порушеннями регламенту Верховної Ради, законів і Конституції України.

"Зокрема, відповідно до ст. 102 Регламенту, законопроект (окрім проектів кодексів і законопроектів, які містять понад 100 статей, пунктів) остаточно приймається одразу після першого чи другого читання, якщо він не потребує доопрацювання, та якщо від народних депутатів не надійшло зауважень щодо його змісту. В цьому випадку, народним депутатом від "Опозиційного блоку" Дмитром Шпеновим було внесено три заперечення 10, 11 і 23 грудня, однак вони не були предметом обговорення під час розгляду законопроекту на профільному комітеті, ні під час пленарного засідання", - зазначено в повідомленні прес-служби "Опозиційного блоку".

Як повідомлялося, 23 грудня 2015 року український парламент призначив позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. За відповідний закон №3613 проголосували 239 народних депутатів.

У другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, що пройшов 15 листопада, переміг представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами становила 752 голоси (0,42% респондентів), при цьому у 6 з 7 районів міста лідирував Ю. Милобог. Жителі Кривого Рогу, не згодні з результатами виборів мера, вимагали скасування рішення міськвиборчкому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА