17:32 28.01.2016

Диппаспорти деяких українських політиків визнано недійсними через їх неповернення на зберігання в МЗС - Беца

3 хв читати
Диппаспорти деяких українських політиків визнано недійсними через їх неповернення на зберігання в МЗС - Беца

Дипломатичні та службові паспорти деяких українських політиків та чиновників визнано недійсними через неповернення паспортного документа на зберігання до Міністерства закордонних справ України, повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"Дипломатичні або службові паспорти осіб, перелік яких опубліковано в ЗМІ, визнано недійсними у зв'язку із встановленням однієї з підстав недійсності паспортних документів, зокрема неповернення паспорта на зберігання до МЗС", - повідомила М.Беца у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Представник зовнішньополітичного відомства України пояснила, що визнання недійсними дипломатичних і службових паспортів здійснюється на підставі положень про дипломатичний та службовий паспорт України, затверджених указом президента України №264 від 12.05.2015 року.

Так, підставами для визнання відповідних типів паспортів недійсними є: припинення громадянства України; втрата або крадіжка паспорта, втрата підстав для оформлення та користування паспортом (звільнення з обійманої посади або зміна місця роботи), смерть особи, на ім'я якої оформлений паспорт.

МЗС також має право визнавати диппаспорт недійсним у разі неповернення паспорта на зберігання в МЗС у десятиденний термін із дати повернення зі службового відрядження, виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорту; а також закінчення терміну дії паспорта і непридатності паспорта для подальшого використання.

Як повідомлялося 26 січня, Міністерство закордонних справ України за період 2014-2015 рр. анулювало 230 дипломатичних і службових паспортів громадян України - представників і колишньої, і нинішньої влади.

У цьому переліку - представники колишньої влади (за часів екс-президента Віктора Януковича): колишні перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова, перший заступник голови АП Андрій Портнов, віце-прем'єр Сергій Арбузов, глава Міністерства охорони здоров'я Раїса Богатирьова, глава МВС Віталій Захарченко, міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський, міністр доходів і зборів Олександр Клименко, міністр юстиції Олена Лукаш, глава МВС, голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, міністр оборони Дмитро Саламатін, міністр палива та енергетики Едуард Ставицький, міністр освіти та науки Дмитро Табачник, глава ДСНС Михайло Болотських та інші.

Крім того, в списку - колишній голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллин, глава НБУ Ігор Соркін, секретар РНБО Андрій Клюєв, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, голова Держінвестпроекту Владислав Каськів, міський голова Києва Леонід Черновецький.

Деяких представників нинішньої влади, зокрема парламентарів, також позбавлено дипломатичних і службових паспортів. Серед них - народні депутати Віктор і Іван Балоги, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Олесь Довгий, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська, Валерій Писаренко та інші.

Окрім цього, в списку - голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, представник України в підгрупі з питань безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук, директор департаменту планування та європейської інтеграції Міненерговугілля Михайло Бно-Айріян, радник глави МВС Зорян Шкіряк, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА