10:30 29.01.2016

Закон про внесення змін до регламенту ВР за термінами внесення змін до Конституції набуде чинності 30 січня

2 хв читати
Закон про внесення змін до регламенту ВР за термінами внесення змін до Конституції набуде чинності 30 січня

Закон, згідно з яким депутати внесли зміни до регламенту українського парламенту щодо порядку попереднього затвердження та ухвалення законопроекту про внесення змін до Основного закону України, опублікованого у номері парламентській газеті "Голос України", датованому 29 грудня.

Згідно з відповідним законом, ухваленим Верховною Радою і підписаним президентом України Петром Порошенком у четвер, він набуває чинності на наступного дня після його опублікування.

Як повідомлялося, на ранковому пленарному засіданні 28 січня Верховна Рада України внесла зміни до регламенту українського парламенту щодо попереднього затвердження та ухвалення законопроекту про внесення змін до Основного закону України. Через чотири години П. Порошенко підписав цей закон.

Зокрема, законодавці закріпили в регламенті норму: "Якщо законопроект про внесення змін до Конституції... був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього затвердження, то такий законопроект розглядається Верховною Радою наступної за нею чергової сесії".

31 серпня Верховна Рада попередньо схвалила законопроект (№2217а/П1), згідно з яким законопроект про зміни до Конституції, попередньо схвалений більшістю від конституційного складу парламенту, вважається ухваленим, якщо на наступній черговій сесії Верховної Ради за нього проголосували не менш як 300 народних депутатів. Проте, за оцінками експертів, поки що немає необхідних 300 голосів, оскільки значна частина депутатів переконана, що таким чином буде узаконений особливий статус ОРДЛО.

Згідно з календарним планом, останній пленарний тиждень поточної сесії буде проведено 25-29 січня, а закриття третьої сесії Верховної Ради VIII скликання відбудеться 2 лютого. Цьго ж дня заплановано відкриття 4-ї сесії.

19 січня до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 51 народного депутата про офіційне тлумачення положення ст. 155 Основного закону "на наступній черговій сесії Верховної Ради". КС розгляне це подання в п'ятницю, 29 січня.

Повідомлялося також, що депутати вирішили звернутися до КС у зв'язку з браком голосів для остаточного голосування за президентський законопроект (№2217а/П1) про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади. Ухвалення конституційних змін передбачено Мінськими домовленостями, тому у запропонованому П. Порошенком проекті присутні положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом.

Водночас керівник парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що у Верховній Раді є мінімально необхідних 300 голосів для остаточного затвердження проекту змін до Конституції щодо децентралізації, але нерозумно голосувати за нього без кроків агресора для врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА