14:50 03.02.2016

ВР у середу не вистачило голосів для ратифікації угоди про створення Представництва НАТО в Україні

2 хв читати
ВР у середу не вистачило голосів для ратифікації угоди про створення Представництва НАТО в Україні

У Верховній Раді України не вистачило голосів для ратифікації угоди між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні, яку було підписано 22 вересня 2015 року в Києві.

Так, під час двох сигнальних голосувань на пленарному засіданні в середу за відповідний закон (№0082) проголосували 199 та 201 нардеп за 226 мінімально необхідних.

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій попросив усі фракції обговорити питання дисципліни на своїх засіданнях і пообіцяв повернутися до голосування за цей документ. "Це те, що згубить нас... Не політичне протистояння, а відсутність можливості ухвалювати рішення", - сказав А.Парубій і закрив пленарне засідання ВР.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час представлення цього законопроекту з трибуни Верховної Ради заявив, що "це буде фактично посольство НАТО в Україні".

"Це представництво буде фактично повноцінним посольством... Персонал користуватиметься всіма привілеями Віденської конвенції. Через це представництво відбуватиметься координація всіх проектів, які нині відбуваються у сфері нашої взаємодії з НАТО", - сказав глава МЗС України.

П.Клімкін зазначив, що створення представництва "не є технічним моментом, це дуже важливий момент, який дозволить нам отримати нову динаміку у взаємодії з альянсом".

Угода передбачає створення Представництва НАТО в Україні, яке складається з офісу зв'язку НАТО та центру інформації та документації НАТО.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, представництво має сприяти посиленню і розширенню участі України в усіх заходах співпраці з НАТО, наданню консультативної допомоги державним органам України, взаємодії з відповідними органами НАТО в контексті забезпечення відповідних заходів за лінією Україна-НАТО, програм співпраці та інших заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА