15:12 03.02.2016

Україна ратифікувала угоду з ЄІБ про кредит на EUR400 млн для розвитку муніципальної інфраструктури

2 хв читати
Україна ратифікувала угоду з ЄІБ про кредит на EUR400 млн для розвитку муніципальної інфраструктури

Верховна Рада України ратифікувала фінансову угоду (Проект програми розвитку муніципальної інфраструктури України) між Україною та Європейським інвестиційним банком.

За закон про ратифікацію (№0075) під час пленарного засідання в середу проголосував 261 народний депутат.

Закон ратифікує фінансову угоду (проект програми розвитку муніципальної інфраструктури України) між Україною та Європейським інвестиційним банком, яку було підписано 23 липня 2015 року в Києві.

Угода передбачає залучення кредиту Європейського інвестиційного банку в обсязі EUR400 млн.

Позичальником ресурсів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) виступає Україна в особі Міністерства фінансів України, а відповідним виконавцем - Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Кінцевими бенефіціарами можуть бути центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, державні комунальні підприємства, зокрема підприємства, державна або комунальна частка яких перевищує 50%.

Процентна ставка, передбачена угодою, фіксована або плаваюча та визначається позичальником на дату отримання коштів. Загальний період погашення позики - від 15 до 30 років, зокрема пільговий період від трьох до восьми років.

Умови погашення: рівними частками щодо основної суми боргу або фіксованими платежами, що складаються з основної суми боргу та процентів. Плата за надання кредитів кінцевим бенефіціарам становить 0,01% річних вибраної та непогашеної суми позики.

Як зазначено в пояснювальній записці до закону, ратифікація угоди дасть змогу залучити кошти в регіони України для модернізації ЖКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА